Breukelen, 29 juli 2016 – Xerox behaalt voor het zevende jaar op rij de toppositie in het wereldwijde Managed Print Services (MPS) marktrapport van analist en onderzoeksgroep Quocirca. Xerox behoudt de leiderspositie vanwege haar brede en volwassen MPS-aanbod. Volgens het rapport heeft Xerox een geloofwaardig en sterk MPS-portfolio voor organisaties van elke omvang, versterkt door een uitgebreid scala aan automatiserings- en workflow-oplossingen.

De nieuwe generatie MPS van Xerox hanteert een driefase-strategie, te weten evalueren & optimaliserenbeveiligen & integreren en automatiseren & vereenvoudigen. De fases zijn ontworpen om de overgang van het papieren document naar de digitale omgeving te vergemakkelijken, zodat organisaties in staat zijn kosten te verlagen, omzet te verbeteren en efficiënter te werken. Door het gebruik van Xerox MPS kunnen bedrijven het printmanagement uitbesteden en daarmee de kosten tot wel 30 procent verlagen.

“Xerox heeft een sterke reputatie binnen de MPS-markt, dit wordt nogmaals onderstreept door haar inmiddels zeven jaar durende koppositie”, aldus Louella Fernandes, Associate Director bij Quocirca. “Met haar consistente wereldwijde leveringsmodel en geavanceerde rapportage- en analyse-platform blinkt Xerox uit in het werken met grote, complexe organisaties met een gevarieerde printinfrastructuur, zowel in een kantooromgeving als in de centrale repro-omgeving. Door te investeren in automatiseringsoplossingen voor industriespecifieke markten, ontwikkelt Xerox een sterk portfolio aan oplossingen die workflows stroomlijnen en helpen bij het integreren van papieren en digitale workflows.”

Het rapport, een onafhankelijke evaluatie van acht aanbieders, werpt ook licht op de belangrijkste MPS-trends rondom klantonderzoek. Kosten, beveiliging en service staan hierbij hoog op de MPS-agenda. 81 procent van de ondervraagde organisaties geeft aan dat de noodzaak voor veilige printoplossingen een belangrijke of zeer belangrijke overweging is bij de MPS-besluitvorming (een stijging ten opzichte van 2015, toen dit nog 75 procent was). De veiligheid van printoplossingen en -diensten wordt een steeds hogere prioriteit binnen organisaties, gezien het feit dat 61 procent het afgelopen jaar tenminste één keer te maken heeft gehad met een documentgerelateerd datalek.

Herman Levert, Algemeen Directeur van Xerox Nederland: “Het beheren en beveiligen van informatie, zowel op papier als digitaal, is vandaag de dag voor iedere organisatie een belangrijk doel. Uit het recente Quocirca-rapport over het MPS-landschap blijkt dat organisaties MPS als de driver zien voor een lean en agile digitale toekomst en dat zij ons vermogen om een duidelijke informatiemanagementstrategie neer te zetten, die zowel papieren als digitale processen omvat, erkennen. Wij helpen kleine en grote bedrijven bij het elimineren van inefficiënte papieren bedrijfsprocessen, waardoor werkprocessen verbeteren, personeel efficiënter kan werken en de winst wordt verhoogd.”

Xerox blijft de automatisering van haar workflow-portfolio versterken met de invoering van nieuwe oplossingen voor een betere productiviteit en transitie naar een digitale omgeving. De oplossingen van Xerox zijn nu beschikbaar voor verzekeraars, de gezondheidszorg, het bankwezen, industrie, retail, de overheid en het hoger onderwijs.

In 2015 is Xerox ook gepositioneerd als leider in Gartner’s 2015 Magic Quadrant voor Managed Print en Content Services, IDC MarketScape U.S. Managed Workflow Services Vendor Assessment en IDC MarketScape Western Europe Managed Workflow Services Vendor Assessment.

-xxx-


Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen, een business proces outsourcing bedrijf en een document technology bedrijf. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.