Breukelen, 29 september 2016 – Xerox is benoemd tot absolute leider in het rapport “IDC MarketScape: Worldwide Document Workflow Services Hardcopy 2016 Vendor Assessment.” Dit is de zesde keer op rij dat Xerox als leider is opgenomen in de IDC MarketScape rapporten. Deze rapporten evalueren managed print services en managed document services en de transformatie daarvan tot document workflow services. Xerox is de enige printleverancier in dit rapport die met een specifieke eigenorganisatie document workflows ondersteunt.

Oplossingen voor workflow automatisering zijn al jarenlang een vast onderdeel van de Xerox-dienstverlening om processen en zakelijke productiviteit te optimaliseren. Hiermee helpt Xerox klanten om knelpunten en inefficiëntie op het gebied van documentbeheer weg te nemen. Xerox breidt haar portfolio voor de automatisering van workflows in diverse horizontale bedrijfsapplicaties en verticale markten voortdurend uit. Onlangs introduceerde Xerox nog 29 nieuwe oplossingen voor retailbanken, maakindustrie, overheidsinstellingen, zorgverleners en het hoger onderwijs.

De nieuwe documentworkflow-oplossingen van Xerox bevatten onder andere een methodiek voor het evalueren van workflows, modellen die bijdragen aan adaptieve bedrijfsprocessen, intelligente documentverwerking en mogelijkheden voor het herkennen en controleren van formulieren. De oplossingen van Xerox voor intelligent business process management (iBPM) kenmerken zich door schaalbaarheid en versnellen daarmee het ontwikkelingsproces, zodat partners en klanten kunnen profiteren van maatwerkoplossingen.

“De managed workflow services van Xerox bieden diverse divisies en individuele afdelingen binnen organisaties tal van voordelen. Denk aan een vermindering van papieren processen en kostenbesparingen, productiviteitsverbeteringen en informatie- en documentbeveiliging”, aldus Herman Levert, Algemeen Directeur van Xerox Nederland. “Onze jarenlange positie binnen deze markt bevestigt onze consistente groei en het feit dat onze software en diensten optimale en sterk op maat toegesneden voordelen bieden voor onze klanten.”

Xerox blijft haar aanbod van documentworkflows-oplossingen uitbreiden door middel van nieuwe samenwerkingsverbanden en overnames. Belangrijke strategische partners zijn onder meer Hyland Software voor content management, Top Image Systems voor de vastlegging van zakelijke documenten en Datawatch voor analytics.

Het IDC MarketScape rapport benoemt de volgende sterke punten van Xerox:

  • Een doordachte strategie en productplanning voor documentworkflows.
  • De voortdurende uitbreiding van haar portfolio door middel van strategische samenwerkingsverbanden, fusies en overnames.
  • Kerncomponenten die ondersteuning bieden voor diverse horizontale bedrijfsapplicaties en verticale markten, met een focus op groeimarkten, zoals de maakindustrie, banken en het hoger onderwijs.
  • Een uitgebreid aanbod van oplossingen voor documentworkflows, met inbegrip van in eigen beheer ontwikkelde assessment- en samenwerkingstools.

Het aanbod van documentworkflow-oplossingen van Xerox omvat daarnaast horizontale oplossingen voor uiteenlopende sectoren die zowel de front office als back office omvatten. Voorbeelden van horizontale applicaties zijn debiteuren/crediteuren, onboarding van nieuwe medewerkers en het beheer van personeelsdossiers.

Executive Diner
Op donderdag 6 oktober organiseren IDC en Xerox gezamenlijk een Executive Diner met als thema Digitale Transformatie. Tijdens deze avond komt niet alleen workflow automatisering aan bod, maar worden ook praktische voorbeelden gegeven waarbij organisaties het potentieel van hun organisatie kunnen gebruiken om flexibel om te gaan met een snel veranderende wereld. Bij interesse of meer informatie: e-mail naar informatie@xerox.com.

1 IDC MarketScape Worldwide Document Workflow Services Hardcopy 2016 Vendor Assessment, doc #US40994416, September 2016.

 

-xxx-

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, softwjilare en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen. Xerox Corporation, als document technology en document outsourcing bedrijf en Conduent Incorporated, een business process services bedrijf. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.