Breukelen, 30 oktober 2012 – Xerox en McAfee laten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van malware- en virusbescherming zien met de eerste multifunctionele printer (mfp) die McAfee Embedded Control software bevat. Deze antivirussoftware werkt met een geavanceerde filtermethode die alleen goedgekeurde programma’s toelaat. De meeste malware-bedreigingen worden vooral geassocieerd met computers, maar Xerox liet tijdens de McAfee FOCUS 12 security conference zien dat elk apparaat dat aangesloten is op een netwerk gevaar kan lopen.
 
Tom Moore, vice precident Embedded Security bij McAfee: “Wanneer een multifunctioneel apparaat data ontvangt en verwerkt om te printen, kopiëren, scannen of faxen, is het gevoelig voor malware-aanvallen. Dit is een kwetsbaarheid die bedrijven vaak over het hoofd zien en waar tot nu toe geen actieve oplossingen voor geboden werden.” Rick Dastin, directeur van Xerox Office and Solutions Business Group, voegt toe: “IT-beheerders zien genetwerkte printers niet altijd als een beveiligingsrisico. Met de ontwikkeling van de Embedded Control software voegen we actieve beveiliging tegen virus- en malware-aanvallen aan onze producten toe en helpen we om de gevaren te beperken.”
 
De oplossing van Xerox en McAfee vereenvoudigt de processen voor IT-beheerders. De software is geïntegreerd in de controller van de multifunctionele machine en waarschuwt bij de dreiging van een virus, waarna direct de juiste actie wordt ondernomen. Hierdoor is het voor systeembeheerders niet meer nodig om bovenop de nieuwste malware-dreigingen te zitten en die proactief te blokkeren.
 
Eerder onderzoek van Xerox en McAfee, gehouden onder kantoormedewerkers, benadrukt de noodzaak om security te integreren in printers en andere multifunctionele apparaten die aangesloten zijn op een netwerk. Meer dan de helft van de kantoormedewerkers (54 procent) zegt niet altijd het IT-securitybeleid te volgen (34 procent) of niet eens te weten of er wel een IT-securitybeleid is. Dit betekent een groter risico voor bijvoorbeeld creditcardgegevens van klanten of HR-gegevens van medewerkers. Het onderzoek laat ook zien dat 39 procent van de medewerkers die vertrouwelijke gegevens scannen, kopiëren of faxen zich soms afvragen of de informatie wel veilig is op het netwerk.
 
De McAfee Embedded Control en McAfee Embedded Management software  is vanaf 2013 beschikbaar met de WorkCentre en ColorQube productlijnen van Xerox. Ga voor meer informatie over de samenwerking tussen Xerox en McAfee naar http://www.xerox.com/security.

-xxx-
 
Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl