Breukelen, 18 oktober 2011 – De Nederlandse vestigingen van Xerox en Copaco hebben een distributieovereenkomst gesloten. Vanaf oktober 2011 voegt Copaco Nederland desktop-printingproducten en supplies toe aan het assortiment. Het betreft hier de producten die Xerox in het open-distributiekanaal verkoopt.

Xerox heeft een gevestigde strategie om haar markt uit te breiden door middel van het groeien van de channelcapaciteit. Copaco Nederland heeft vanuit het verleden een jarenlange relatie met Xerox en kennis van de producten. Copaco zal zich hierbij gaan richten op groei van het Xerox desktop printing en supplies segment.

“Xerox heeft onlangs een aanzienlijke groei in de channelbusiness in Europa en de Benelux doorgemaakt”, aldus Bertrand Cerisier, Vice President Office Marketing en General Manager Desktop Printing Group, Xerox Europe. “Met haar kennis van de MKB-markt en de uitstekende logistieke capaciteit, zal Copaco onze dekking vergroten in deze belangrijke markt en zal zij haar klanten (resellers) voorzien van een gemakkelijke toegang tot ons desktop-printingportfolio en bijbehorende supplies. Tevens worden de resellers ondersteund met (product)kennis, marketing en service-afhandeling.”

Sacha Wingers, Business Director bij Copaco Nederland, is enthousiast over de hernieuwde samenwerking. “We zijn blij dat Xerox wederom voor samenwerking met Copaco Nederland kiest. Deels zie ik dit als een bekroning voor goede diensten uit het verleden, echter veel belangrijker is dat Xerox meerwaarde ziet in het businessmodel van Copaco.”
 
Peter Held, Regional Manager Desktop Printing Benelux bij Xerox onderstreept de hernieuwde samenwerking. “Copaco Nederland is in staat om onze producten op de juiste manier onder de aandacht te brengen bij resellers die nu nog niet bekend zijn met onze productlijn voor het MKB. Groei in het aantal resellers is de doelstelling. Copaco kan gebruik maken van onze interessante en margeverhogende programma’s voor MKB-resellers.”
 
Xerox introductiesessie
Op woensdag 16 november 2011 kunnen resellers kennis maken met de Xerox-producten en de mogelijkheden die Xerox en Copaco hen kunnen bieden. Aanmelden en meer informatie via www.copaco.nl/xerox.
 
-xxx-
 
Over COPACO
Copaco N.V. is actief in de Benelux en Frankrijk op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). De onderneming levert met circa 400 medewerkers computers, printers, netwerken, data-storage, mobiele telefonie, software, industriële en consumenten elektronica. www.copaco.nl
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Copaco Nederland
Sacha Wingers +31 (0)40 2 306 292, sacha.wingers@copaco.nl

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl