Breukelen, 28 oktober 2011 – Xerox lanceert de WorkCentre 6015 serie, bestaande uit drie verschillende configuraties. Deze nieuwe kantoormachine is de kleinste multifunctionele printer (MFP) van Xerox ooit. Het is de nieuwste toevoeging aan de A-4 kantoorprinterserie, bestaand uit de Phaser 6010 en de Phaser 6000. De compacte machine biedt het MKB hoge kleurkwaliteit zonder dat de bedrijven grote investeringen hoeven te doen. Het WorkCentre 6015 heeft een afdruksnelheid van 12 ppm in kleur en 15 ppm in zwart-wit. Daarnaast is de machine uitermate stil. Naast de WorkCentre 6015 serie brengt Xerox nog twee andere modellen, de Phaser 6700 en de WorkCentre 5300 serie.
 
Sterk in kleur
Het WorkCentre 6015 genereert moeiteloos zakelijke graphics voor bijvoorbeeld professionele presentaties en brochures. Met de Xerox Emulsion Aggregate (EA) ECO tonertechnologie, met meer consistente kleine tonerdeeltjes in combinatie met een afdrukresolutie van 1200x2400 dpi, produceert de MFP haarscherpe tekst en vloeiende kleurovergangen. Het WorkCentre 6015 maakt gebruik van de bewezen Hi-Q LED-printengine, verbruikt minder energie en neemt minder ruimte in beslag. Hierbij wordt dezelfde baanbrekende printtechnologie gebruikt als voor sommige meer geavanceerde systemen van Xerox voor de grafische sector.
 
Eenvoudig in gebruik
Het WorkCentre 6015 is leverbaar met standaard WiFi en is dus overal op kantoor te plaatsen. Door eenvoudige installatie en vooraf geïnstalleerde tonercartridges is de machine snel up & running. Door de USB-poort aan de voorkant van de machine is het eenvoudig om snel te scannen naar een USB-stick. Ook het beheer van het WorkCentre 6015 is eenvoudig. Met de CentreWare IS interne webserver kunnen gebruikers van achter hun computer eenvoudig de status van een printopdracht controleren of de printer beheren. Door de smalle tonercartridges en eenvoudige invoer worden opslagruimte en tijd bespaard. Een handige handinvoer maakt het printen van losse vellen en enveloppen mogelijk zonder dat de machine moet worden geopend om een papierlade te vullen.
 
Xerox Phaser 6700
De Phaser 6700 A4 kleurenprinter print met snelheden tot 45 ppm in zowel kleur als zwart-wit en biedt grotere kantooromgevingen hoge, 1200x2400 dpi, beeldkwaliteit.
Andere belangrijke kenmerken zijn:
  • Een state-of-the-art gebruikersinterface op een kleuren touchscreen met embedded video’s. Deze bieden op eenvoudige wijze stap voor stap hulp bij het oplossen van storingen.
  • Energiezuinige Xerox EA-toner voor zijdeachtige glans, ook op gewoon papier.
  • De krachtige 1,25 GHz processor en een standaard 1GB systeemgeheugen zorgen ervoor dat de machine een stroom aan complexe taken met gemak kan verwerken.
  • Slim laden: de papierladen tonen alle beschikbare mediatypen en -formaten.
 
De WorkCentre 5300 serie
Deze nieuwe A3 zwart-wit MFP-serie helpt zakelijke gebruikers in het MKB tijd en geld te besparen door het vereenvoudigen van de dagelijkse werkprocessen. De drie nieuwe toevoegingen aan het Xerox MFP-portfolio, de WorkCentres 5325/5330/5335, printen met snelheden tot 35 ppm en bieden eenvoudige maar effectieve workflow-oplossingen, zoals:
  • Het ontvangen en lezen van faxen zonder deze te hoeven printen. De faxen worden eenvoudig naar een e-mailadres of server gestuurd.
  • Het omzetten van faxen en andere papieren documenten op de machine om in doorzoekbare PDF-bestanden.
  • Het voorkomen van afdrukfouten en afval met drivers die de juiste standaardinstellingen toepassen op elke applicatie van waaruit wordt afgedrukt.
  • Standaard beveiligingsfuncties. Bijvoorbeeld een 256-Bit encryptie voor de beveiliging van de informatie binnen de machine en Image Overwrite, hiermee wordt data elektronisch volledig verwijderd van de harde schijf van de MFP.
  • Een lager energieverbruik door de gepatenteerde EA-toner van Xerox en het gebruik van een LED-scanner. Bovendien heeft de machine een functie voor standaard dubbelzijdig kopiëren en printen.
 
“De kantoorwereld wordt steeds dynamischer. Werknemers hebben behoefte aan tools die hen in staat stellen zich te focussen op hun werk en zaken efficiënt en effectief gedaan te krijgen”, aldus Peter Held, Regional Manager Benelux Desktop Printing & Supplies bij Xerox. “Door het verhogen van de productiviteit geven deze drie nieuwe Xerox kantoormachines gebruikers meer tijd om zich te concentreren op wat echt belangrijk is, namelijk het succes van hun business.”
 
Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe machines zijn per direct beschikbaar via de directe verkoopkanalen van Xerox, resellers en concessionairs.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 134.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------
Bijschrift afbeeldingen:
1.Xerox WorkCentre 6015 kleuren MFP
2.Xerox Phaser 6700N
3.Xerox WorkCentre 5355

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl