Breukelen, 11 oktober 2012 – India en andere groeiende economieën worden geconfronteerd met een toenemende vraag naar fundamentele financiële en bancaire diensten. Voor een land als India, met een meertalige bevolkingsgrootte van 1,2 miljard die verspreid woont over bijna twee miljard vierkante kilometer, is het nog niet zo eenvoudig om in die behoefte aan bancaire basics te voorzien. Onderzoekers van het Xerox Research Centre India (XRCI) ontwikkelden daarom een praktische financiële toepassing die het aantal bankvestigingen, en de daarmee gepaard gaande kosten, zelfs op het platteland kan terugdringen. Het systeem automatiseert de meest essentiële persoonlijke bankzaken, zoals het openen van een bankrekening of het aanvragen van een lening, waardoor het voor consumenten in economisch snel ontwikkelende landen als India, veel eenvoudiger wordt om hun geld te beheren.
 
Simpel en effectief
“Deze nieuwste innovatie uit het Xerox Research Center India zorgt voor aanzienlijk minder papierwerk, minder ongemak en kortere wachtrijen op het bankkantoor. Daarmee doet het precies waar we bij Xerox naar streven: de kracht van technologie in handen van de consument brengen”, aldus Nischal Piratla, senior ontwikkelaar bij XCRI. “De oplossing is zo simpel en effectief dat het in de meest afgelegen gebieden ter wereld kan worden toegepast.”
Hoe werkt het?
De oplossing is ontwikkeld door entografen die de problemen rondom het verkrijgen van financiële diensten op het platteland bestudeerden. De oplossing borduurt voort op de mogelijkheid van Xerox multifunctionele apparaten (mfp’s) die niet alleen handgeschreven formulieren kunnen scannen, maar ook de daaruit voortvloeiende inhoud kunnen interpreteren. Deze toepassing maakt het mogelijk om bankkantoren zonder personeel op te richten en het op papier gebaseerde proces terug te dringen. In samenwerking met een grote bankketen in India zal Xerox een pilotproject starten waarbij deze technologie wordt ingericht in kiosken. Op dergelijke locaties is de oplossing eenvoudig te repliceren, installeren en te beveiligen in zowel afgelegen als dichtbevolkte gebieden, zonder dat daarbij afbreuk wordt gedaan aan de gebruiksvriendelijkheid voor klanten.
De innovatie van Xerox automatiseert de basis dienstverlening van een bank door de gestandaardiseerde backoffice-activiteiten te koppelen aan klantcontact. De (potentiële) klant komt naar de kiosk en voert de belangrijkste gegevens in het systeem, in een taal naar keuze. Het systeem controleert en valideert de gegevens automatisch en voorziet de back-end databases van de juiste informatie. De technologie omvat daarbij mogelijkheden om de volledigheid en juistheid van handgeschreven papieren formulieren automatisch goed te keuren, taal te converteren zonder tussenkomst van een tolk of vertaalhulpmiddel, en trage en foutgevoelige gegevensoverdracht via satellietnetwerken op het platteland te beveiligen.

-xxx-
Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl