Breukelen, 26 maart 2013 – Xerox, een technologie gedreven service-organisatie, introduceert vandaag ConnectKey, een softwaresysteem dat geïntegreerd is in nieuwe multifunctionele printers (MFP’s) van Xerox. ConnectKey biedt verschillende toepassingen die inspelen op het groeiende aantal mobiele werkers en de behoefte aan IT-security van alle apparaten die op kantoor met elkaar in verbinding staan. Met ConnectKey is het installeren van losse softwareoplossingen verleden tijd. Doordat de software embedded is in de printers, zijn zij eenvoudig te integreren in een workflow met ERP- en CRM-oplossingen, of te koppelen met oplossingen voor autorisatie en het delen van documenten. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak, voor IT’ers én voor gebruikers op de werkvloer.

MFP-apps, cloud en mobile print

ConnectKey biedt IT-professionals, channelpartners, enterprises en het MKB snelle en eenvoudige manieren om hun werk gedaan te krijgen, waaronder:

  • Standaard of zelfgemaakte apps: met de Xerox App Studio kunnen gebruikers en channelpartners zelf apps ontwerpen die de dagelijkse bedrijfsprocessen sneller maken. Een zorgverzekeraar kan declaratieformulieren bijvoorbeeld direct vanaf het MFP-scherm in het betaalsysteem scannen.
  • Toegang tot de cloud: met één druk op de knop − en zonder tussenkomst van middleware − slaat ConnectKey Share to Cloud documenten op in cloudoplossingen als SharePoint Online, Google Drive, DropBox, Evernote, PaperPort Anywhere en Salesforce.com.

Het is ook mogelijk om documenten te converteren tot een doorzoekbaar PDF-, Word- of Excelbestand om deze ook in de toekomst eenvoudig te kunnen beheren.

  • Connectie met SharePoint: gebruikers kunnen bestanden doorbladeren, converteren en opslaan in SharePoint en het bedrijfsnetwerk, of direct opslaan in hun SharePoint Mysite of thuisnetwerk. Deze optie is speciaal ontwikkeld voor het MKB en richt zich op eenvoudige installatie en onderhoud.
  • Eenvoudige integratie met IT: ConnectKey MFP’s kunnen beheerd worden als een centraal onderdeel van het netwerk, met een eenvoudige structuur en service. Troubleshooting en training kan op afstand worden verzorgd door IT-medewerkers en gebruikers kunnen geholpen worden via online support en video’s via het beeldscherm van de MFP.
  • Mobile print: zonder speciale software kan vanaf elk mobiel apparaat worden geprint met Xerox Mobile Print of kan gebruik worden gemaakt van apps die ontwikkeld zijn voor iOS, Android, Windows en Blackberry. Gebruikers zijn flexibel in hun keuze voor een on-premise mobile print-oplossing of een cloud-oplossing.
  • Security: op dit moment zijn er zestien ConnectKey MFP’s die gebruik maken van de allereerste embedded beveiliging van McAfee. Dit geeft de IT-manager meer controle en stelt hem in staat om zaken als BYOD met een gerust hart te beheren. De ConnectKey MFP’s bevatten bovendien de extra security-laag TrustSec van Cisco die de dataverbindingen van en naar de verschillende devices veilig stelt.

 

“De ontwikkeling van ConnectKey is een geweldige stap vooruit en kent één doel: het vereenvoudigen van de manier van werken in een wereld die altijd met elkaar in verbinding staat”, aldus Martijn Brand, Algemeen Directeur bij Xerox Nederland. “Met de MFP als veilige hub kan ConnectKey documenten scannen en uploaden naar de cloud, bedrijfsgevoelige informatie direct naar het workflowproces sturen en eenvoudig en veilig printen vanaf elk mobiel apparaat. Onze innovatie tackelt de problemen op kantoor en voegt meer productiviteit aan de werkplek toe.”

Partners
Met het Application Programming Interface (API) van ConnectKey kunnen partners, systems integrators en resellers apps voor MFP’s ontwikkelen en integreren zonder extra software aan te schaffen.

Beschikbaarheid
De Xerox WorkCentre 5800 serie en de WorkCentre 7800 serie zijn beschikbaar vanaf begin maart 2013. De WorkCentre 7220/7225, de Xerox ColorQube 9300 serie en de Xerox ColorQube 8700/8900 serie met de ConnectKey Controllers zijn beschikbaar vanaf het tweede kwartaal in 2013. ConnectKey for SharePoint en ConnectKey Share to Cloud zijn direct beschikbaar; de Xerox Apps Studio is beschikbaar vanaf het derde kwartaal in 2013.

Ga voor meer informatie naar: http://www.xerox.com/connectkey.

 

Bijschrift bij afbeelding 1: ConnectKey
Bijschrift bij afbeelding 2: Infographic Xerox mobile print

 

-xxx-

 

Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.