Breukelen, 30 september 2014 – Xerox biedt een breed scala aan nieuwe workflowoplossingen en kondigt vandaag ook een nieuwe versie van het workflowplatform FreeFlow® Core aan. De workflowoplossingen van Xerox richten zich op het elimineren van handmatige handelingen in printprocessen. Continue kwaliteit staat hierbij centraal.

FreeFlow Core 4.0

FreeFlow Core automatiseert processtappen die nodig zijn om een opdracht voor te bereiden, voordat deze wordt geprint. Met de nieuwste release van FreeFlow Core 4.0 kunnen intelligente workflows snel en eenvoudig worden gebouwd, die diverse taken kunnen automatiseren. De webgebaseerde softwareoplossing vereenvoudigt de creatie van drukwerk en elektronische bestanden met twee nieuwe optionele modules. Hiermee wordt voortgeborduurd op de succesvolle lancering van vorig jaar:

  • Output Management Module
    Met deze module worden opdrachten op intelligente wijze gerouteerd en geprogrammeerd om de printers optimaal te benutten. De software verzamelt gelijksoortige printopdrachten op basis van klantencriteria, functioneert volledig automatisch en geeft printopdrachten vrij op basis van gepersonaliseerde instellingen.
  • Variable Data Printing Module
    Met deze module worden printopdrachten eenvoudig geconverteerd naar PDF; op deze manier wordt de vaak complexe workflowproductiviteit, die gepaard gaat met op maat gemaakte afdruktaken, verbeterd.

De andere nieuwe workflowoplossingen zijn:

  • IntegratedPLUS Automated Colour Management: Deze oplossing vereenvoudigt het overzicht en beheer van een printervloot door Xerox inline fotospectraalmeters, nieuwe kleurmanagement functies op de RIP en cloud gebaseerde oplossingen met elkaar te combineren. Een kleurenexpert kan zo, als een spin in het web, de status van diverse persen overzien en specifieke profielen en kleurrecepten voor steunkleuren beheren. Zo worden op efficiëntere wijze en tegen lagere kosten, voorspelbare en nauwkeurige kleuren gegarandeerd tijdens het hele productieproces.
  • Thick Stock Capability voor de iGen4: Hiermee kan media tot 610 micron dikte worden verwerkt. Dit is cruciaal voor het drukken van verpakkingen met variabele data of in kleine oplagen, maar ook voor het produceren van bijvoorbeeld bewegwijzering.
  • Xerox MatchAssure: Maakt het nauwkeurig afstemmen van kleuren op verschillende machines binnen het Xerox portfolio eenvoudig. De functies zijn uitgebreid met verbeterde RGB-selectie binnen de gebruikersinterface, zodat de voorkeur van de klant eenvoudiger verwerkt kan worden en een verbeterd inzicht in kleurendata biedt.

Patrick Bont, Marketing Manager Graphic Communications bij Xerox: “Evenals bij onze recent aangekondigde digitale kleurenpers Versant 2100, ligt ook hier de nadruk op verregaande automatisering van het drukproces. Hiermee zijn grafimediabedrijven en repro’s in staat de kosten te verlagen, het aantal fouten te verminderen en de kwaliteit te verhogen.”

Beschikbaarheid
De Xerox FreeFlow Core 4.0 en andere workflowoplossingen worden gepresenteerd op de GRAPH EXPO t/m 1oktober in Chicago. De Xerox FreeFlow Core 4.0 is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.

-xxx-

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

XEROX®, XEROX, DocuShare® en ConnectKeyTM zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.