Breukelen, 22 juni 2015 - Xerox stuit door wereldwijd onderzoek op een groot aantal supplies bestemd voor de zwarte markt. Het bedrijf is in staat gestolen goederen op te sporen met het volgen van bestellingen en distributielijnen van supplies. Dit gebeurt via supply chain security controles, audits van verbruik en bestellingen, web- en marktmonitoring en fraudebeperkende programma’s. Op deze manier kan Xerox de strijd aangaan met supplies-diefstal en zo hun klanten beschermen.

Er zijn al successen geboekt op dit vlak. Zo werd een netwerk opgerold dat leidde tot een terugvordering van meer dan één miljoen dollar. Daarnaast werd in New Jersey, bij een medewerker van een door Xerox ingehuurd bedrijf, een grote hoeveelheid gestolen goederen in beslag genomen en ontdekte Xerox een persoonlijk eBay-account waarop gestolen supplies werden aangeboden. In alle gevallen heeft Xerox juridische acties ondernomen en worden de verantwoordelijken vervolgd.

Voorzorgsmaatregelen
Xerox heeft een wereldwijd team samengesteld dat gespecialiseerd is in merkbescherming, corporate security en recht om diefstal te bestrijden. Daarnaast werkt het bedrijf wereldwijd samen met andere fabrikanten, de lokale politie, douane en betrokken instanties.

Xerox benadrukt dat het volgen van de juiste procedures en het voeren van een passend beleid bedrijven kan helpen met het beveiligen en beschermen van Xerox-supplies met een aantal snel uit te voeren tips, zoals medewerkers op de hoogte brengen van hun verantwoordelijkheden en de consequenties wanneer zij betrapt worden op het stelen van apparatuur. Daarnaast adviseert Xerox bedrijven om supplies veilig op te slaan en raadt zij af om een overmatige voorraad supplies te bestellen. Verder geeft Xerox als voorzorgsmaatregel de mogelijkheid om ongebruikte supplies bij einde of upgrade van het contract te retourneren.

 

-xxx-

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.