Breukelen, 4 juni 2012 – Na een Europese aanbesteding heeft Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gekozen voor de dienstverlening van Xerox in de vorm van Managed Print Services (MPS). Door de standaardisering van de printapparatuur en het uitbesteden van het beheer van de printers is UMCG in staat de afdrukkosten structureel terug te dringen. Jaarlijks maakt UMCG 35 miljoen afdrukken in zwart-wit en 3,5 miljoen in kleur.
 
Door de verscheidenheid aan leveranciers, contracten en verouderde machines had UMCG te maken met toenemende kosten voor verbruiksmateriaal en onderhoud. Xerox adviseerde daarom voor het standaardiseren van de printinfrastructuur en het terugdringen van de afdrukomgeving van 200 kopieermachines en 2.000 printers naar een mix van 640 multifunctionele printers (mfp’s) en printers voor kleur- en zwart-witafdrukken. Deze apparatuur is aangevuld met dienstverlening als supply management en krijgt vergaande ondersteuning van het UMCG support team (IT en OD). Hiervoor stelt Xerox eerste en tweedelijnstrainingen, spare parts en devices beschikbaar. De derdelijns support wordt door Xerox verzorgd.
 
UMCG heeft tot doel de CO2 footprint terug te dringen, daarom is gekozen voor het implementeren van milieuvriendelijke Xerox mfp’s en ‘Follow me printing’. Deze service houdt in dat printopdrachten pas worden uitgeprint als de gebruiker zich bij de printer identificeert. Dit zorgt voor een forse kostenbesparing op afdrukken, omdat alleen de noodzakelijke documenten worden geprint. Ook het papiergebruik wordt hiermee aanzienlijk teruggebracht.
 
Jan Joost van Walsum van UMCG: “Xerox levert de technologie en ondersteunt de processen waardoor wij ons kunnen concentreren op onze primaire doelen. Omdat Xerox storingen al kan opsporen voordat wij daar iets van merken, hebben we straks veel minder omkijken naar onze machines. We zijn door deze samenwerking in staat de printkosten drastisch terug te dringen. Ook door de toevoeging van ‘Follow me printing’ verhogen we de vertrouwelijkheid en zijn we in staat te besparen op papiergebruik. Ook zien we een algehele verlaging van onze CO2 footprint door deze nieuwe samenwerking met Xerox.”
 
-xxx-
 
Over UMCG
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is het enige universitair medisch centrum in het noorden van het land. Het heeft alle medische specialismen en subspecialismen in huis en is het eindpunt van verwijzing voor ongeveer drie miljoen Nederlanders. Het UMCG telt ruim 1300 bedden. Jaarlijks worden ruim 33.000 patiënten opgenomen en komen meer dan 38.000 patiënten op de Centrale Spoedopvang. In het UMCG werken ruim 10.000 professionals uit vele verschillende vakgebieden met één gezamenlijk doel: bouwen aan de toekomst van gezondheid. Met wetenschappelijk toponderzoek levert het UMCG een belangrijke bijdrage aan nieuwe kennis over gezondheid, preventie, ziekte en behandeling. Deze nieuwe kennis wordt getoetst in de praktijk en op vele manieren overgedragen. Zorgzaam zijn voor mensen in de volle breedte - van preventie via basiszorg naar topzorg, fysiek en geestelijk, een leven lang - staat centraal in het UMCG.
 
Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl