Breukelen, 28 februari 2012 – Xerox Nederland en Quintor sluiten een samenwerkingsovereenkomst voor de verkoop van NxPublisher, de cloudoplossing van Quintor. NxPublisher is een online ontwerp- en editingoplossing waarmee klanten van grafische bedrijven zelf aan de slag kunnen met hun grafisch ontwerp. Met NxPublisher gaat Xerox een Design-to-Print clouddienst aanbieden die grafische ondernemers kan helpen hun klanten extra service te bieden. Zo kunnen meer opdrachten ontstaan en tegelijkertijd dalen de kosten voor de opdrachtgevers.
 
Gerard Kruijt, solutions business manager bij Xerox Nederland is blij met deze samenwerking: “De voordelen van NxPublisher zijn legio. Zo is de dienst binnen enkele uren operationeel in te richten, vergt het geen investering in hardware, is er geen systeembeheer nodig en biedt het een nieuw platform waarop reeds bestaande ontwerpen slim hergebruikt kunnen worden. Zo ontstaan nieuwe, professioneel vormgegeven communicatiemiddelen die de opdrachtgever zelf kan maken. Zelfs vormgevers kunnen op deze manier meeverdienen aan het hergebruik van eerder door hun gemaakte ontwerpen door deze aan te bieden in een eigen NxPublisher omgeving.”
 
Johan Tillema, CEO van Quintor: “We zijn verheugd over deze samenwerking en de wijze waarop Xerox het partnerprogramma uitrolt. Geen loze woorden en vage beloftes, maar hier merk je dat er echt gebouwd wordt aan een ecosysteem. Zelfs op de onlangs gehouden grafische vakbeurs in Hardenberg bracht Xerox partners bij elkaar om kruisbestuiving te realiseren. Deze openheid en gelijkgestemdheid zijn een broedkamer voor innovatieve ideeën.”
 
Martijn Brand, algemeen directeur Xerox Nederland over de samenwerking: “De samenwerking met partners als Quintor is onderdeel van het nieuwe Xerox waarin we veel verder gaan om klanten te helpen hun communicatie en bedrijfsprocessen te optimaliseren en kosten te verlagen of zelfs complete processen namens klanten af te handelen. NxPublisher is een goed voorbeeld hoe je met inzet van technologie waarde kunt creëren in zowel de grafische industrie als bij hun opdrachtgevers.”
 
Extra Service
NxPublisher kan worden aangeboden als extra dienst van een grafisch bedrijf of interne grafische afdeling die zijn producten wil aanbieden/verkopen (drukwerk/printwerk of het ontwerp zelf). NxPublisher wordt als integraal deel opgenomen in zijn website/portal en toont alleen de ontwerpen die de aanbieder beschikbaar stelt. Dit kan uiteraard afgeschermd worden om alleen geautoriseerde personen toegang te geven. Tevens kan bepaald worden welke beeld-, positie-, kader- en andere huisstijlelementen non-editable zijn, zodat iedereen vrijuit kan ontwerpen zonder schade aan de huisstijl toe te brengen. Op het moment dat de gebruiker zijn ontwerp in zijn browser klaar heeft, kan hij dit bestellen, waarbij zaken als aantal, papiersoort, kosten, verzendwijze en afrekenen vastgelegd worden. Daarna krijgt de aanbieder automatisch een link voor de download van het complete (aangepaste) ontwerp in Adobe PDF of in IDML-formaat en een jobticket voor het verwerken van de order.
 
De onderliggende ontwerpen van de ontwerp- en editingoplossing NxPublisher zijn gebaseerd op IDML, het Adobe Indesign formaat dat door professionele vormgevers wordt gebruikt. Via hun webbrowser kunnen nu ook niet-grafisch onderlegde mensen de professioneel vormgegeven documenten aanpassen aan hun eigen wensen en hun eigen teksten en beeldmateriaal met eenvoudige tools integreren, zonder daadwerkelijk software te installeren. NxPublisher is aan de webzijde gebaseerd op Flash waardoor professionele editing met een groot aantal Indesign-mogelijkheden geboden wordt. Tekst, kleur, transparanties, polygonen, rotatie, uitsnedes, verschalingen en dergelijke functies zijn gewoon via de browser uit te voeren. Na het aanpassen van een bestaand ontwerp of het maken van een volledig nieuw ontwerp, kan het grafische bedrijf of de ontwerper dit bestand weer openen in Indesign om verdere aanpassingen of fine-tuning uit te voeren. Ook kan een highres PDF direct gedownload worden voor print- of drukwerkafhandeling.
 
Beschikbaarheid
NxPublisher-diensten worden via Xerox en haar channelpartners aangeboden in de cloud. Het grafisch bedrijf betaalt een kleine maandelijkse vergoeding en een variabel bedrag (dat aan de eindgebruiker kan worden doorberekend) per verstrekte opdracht. Meer informatie over NxPublisher is te vinden op www.nxpublisher.com.
 
xxx
 
Over Xerox Corporation
Xerox Corporation is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
Over Quintor
Quintor is een toonaangevend bedrijf op het gebied van Agile software development, Enterprise Java / .NET technologie en mobile development. Quintor heeft sinds de oprichting in 2005 een gezonde groei doorgemaakt van 3 naar 50 medewerkers. Quintor beschikt over een Software Factory waarin inhouse projecten voor klanten worden uitgevoerd en eigen producten worden ontwikkeld voor de grafische markt en de energiemarkt. Quintor werkt daarbij volgens een Agile principe: samen met de klant worden de doelen vastgelegd en Quintor levert vervolgens stap voor stap werkende software op die de hoogste businessvalue oplevert. Hierbij kan het bedrijf maximaal anticiperen op verandering en worden systemen gerealiseerd binnen tijd en budget. Quintor biedt klanten lagere kosten, een snellere time-to-market en systemen die naadloos aansluiten op de klantwens. Meer informatie is te vinden op www.quintor.nl.
 
-------------------------------------------------
Bijschrift bij afbeelding: ondertekening overeenkomst op Grafische Vakbeurs, met van links naar rechts Gerard Kruijt, solutions business manager bij Xerox Nederland, Martijn Brand, algemeen directeur Xerox Nederland, Johan Tillema, CEO van Quintor en Jan van Beek, COO van Quintor

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl