Breukelen, 29 november 2012 – Tijdens de grafische vakbeurs in Gorinchem, die plaatsvindt van 22 tot 24 januari 2013, staat voor Xerox (standnummer 168) in het teken van ‘samenwerking’. Ook in de huidige uitdagende grafische markt zijn er volgens Xerox nog steeds voldoende groeimogelijkheden op het gebied van digitale drukwerkactiviteiten. Samenwerken, het vormen van partnerships en lef hebben om te veranderen zijn daarbij de sleutels tot succes.
 
Op de stand wil Xerox graag – samen met haar negen grafische partners – serieus in gesprek komen met beursbezoekers van (innovatieve) grafische organisaties die op zoek zijn naar nieuwe aangepaste bedrijfs- en verdienmodellen. Dit om samen met hen op zoek te gaan naar nieuwe of andere groeikansen, zodat het beursbezoek optimaal rendement oplevert. Samenwerking is een thema dat Xerox al langere tijd uitdraagt en waar al meer dan twee jaar proactief invulling aan wordt gegeven door haar Business Development consultants en via haar themawebsite grafischgroeien.nl.
 
Een opvallende nieuwe partner op de Xerox-stand is MIS-leverancier Prodist. Deze partner zal demonstreren hoe JDF-koppelingen tussen Prodist MIS-software en de Xerox FreeFlow workflowoplossingen tot forse efficiencyverbeteringen en kostenbesparingen voor grafische bedrijven kunnen leiden. De overige partners met een aandeel op de Xerox-stand zijn Xtandit, XA Graphic Solutions, Document Concepts, Nobel Document Group, PrinterXpert, Bührmann Ubbens, CMI en XMPie.
 
Natuurlijk zijn er weer de nodige noviteiten en beursprimeurs te bezichtigen op de Xerox-stand die kunnen bijdragen aan nieuwe groeiscenario’s:
 
Beursprimeur 1: Xerox FreeFlow IntegratedPlus, de eerste automatische online afwerkoplossing die ook offline kan worden gebruikt. Een nieuwe Dual Mode Feeder zorgt ervoor dat een in-line afwerkmodule, die traditioneel is gekoppeld aan één digitaal afdruksysteem, nu ook de geprinte output kan verwerken van andere digitale offline (kleuren)persen. Zo kunnen drukwerktoepassingen die bijvoorbeeld gedrukt zijn op een Xerox Colour 1000 Press met behulp van de uitlegwagen eenvoudig getransporteerd worden naar de Dual Mode Feeder van bijvoorbeeld een Nuvera 314, waar in-line een AHV-module (bookletmaker) aan is gekoppeld. De operator scant simpelweg de barcode op het bovenste vel van de stapel drukwerk op de uitlegwagen van de Colour Press 1000, voordat deze wordt ingevoerd in de Dual Mode Feeder. De barcode instrueert de afwerkmodule automatisch tot het maken van de kant-en-klaar afgewerkte brochures, zonder tussenkomst van een operator. Tegelijkertijd kan de Nuvera 314 andere drukwerkopdrachten naar de eigen uitlegwagen printen.
 
Beursprimeur 2: FreeFlow Navigator. De meeste grafische bedrijven maken gebruik van meer dan één leverancier voor hun digitale drukwerkactiviteiten. FreeFlow Navigator zorgt ervoor dat grafische bedrijven die meerdere merken (kleuren)printers in huis hebben, hun digitale drukwerkopdrachten efficiënt en effectief kunnen verwerken. De software zorgt voor één workflow om alle drukwerkopdrachten op een betrouwbare manier naar de verschillende merken en typen printers te sturen, zodat je meer efficiency en productiviteit uit je multi-vendor printerpark kunt halen, zonder oponthoud.
 
Beursprimeur 3: Xerox D-serie. In Gorinchem zal voor het eerst de nieuwe D-serie aan de Nederlandse grafische markt getoond worden: de Xerox D95/D110/D125 copier/printer en D110/D125 printer. Deze zwart-wit productieprinters zijn speciaal ontwikkeld voor print-intensieve omgevingen, waar offsetgelijke afdrukkwaliteit, snelheid en gebruiksgemak van cruciaal belang zijn voor de verbetering van efficiency en het beperken van de kosten. De copier/printer-modellen zijn uitgerust met een snelle scanner en verkrijgbaar in snelheden van 95, 110 en 125 pagina's per minuut (ppm). Ze zijn bovendien uit te rusten met een zeer groot scala aan professionele inline afwerksystemen, nu ook inclusief de afwerksystemen die voorheen alleen beschikbaar waren voor de Xerox Nuvera en iGen-serie printers.
 
Aanvullend op de Xerox-beursprimeurs laat Xerox de volgende machines en oplossingen zien:

De Xerox 770 digitale kleurenpers met als belangrijke noviteit baanbrekende procesautomatisering ‘Automated Colour Quality Suite’ (ACQS), afkomstig van de iGen4. Dit is een set van tools voor kleurbeheer, inclusief een inline fotospectraalmeter, die onder meer de tijd die nodig is voor het kalibreren – het op kleur brengen van de machine –volledig automatiseert en terugbrengt tot enkele minuten. De Xerox 770 pers print op een uitgebreide range aan papiersoorten, inclusief zwaargewicht papier tot en met 300 grams, met een snelheid van 71 pagina’s per minuut.
 
De Xerox 700i Digital Colour Press is een update van de Xerox 700 en biedt volledige Fogra-certificatie voor alle beschikbare Rips en kan volledig automatisch schoon-en-weer drukken op substraten tot en met 300 grams.
 
ACQS op de Xerox Colour 800/1000. Met de introductie van ACQS op de Colour 800/1000 pers beschikken nu alle Xerox hoog-volume kleurenprinters – vanaf de nieuwe Xerox 770 – over dit innovatieve ingebouwde kleurbeheersysteem. Deze systemen stellen grafimediabedrijven in staat meer opdrachten in minder tijd en met minder fouten te verwerken en daardoor hun kosten te verlagen. Het ACQS systeem op de Colour 800/1000 pers is extra bijzonder, omdat het hier een zogenaamde ‘Full Width Array fotospectraalmeting’ betreft: alle afdrukken worden fotospectraal gescand over de volle breedte. Hierdoor kunnen tevens de tot nu toe alleen door een engineer op te lossen zogenaamde ‘inboard/outboard’-problemen voorkomen worden en wordt de beeld-naar-papierregistratie nog nauwkeuriger.
 
De volgende partneroplossingen zullen op de Xerox stand gedemonstreerd worden:
  • Xerox-partner CMI presenteert hun unieke ASPcolormanagement cloudservice, waarbij een (virtuele) kleur-expert de diverse printsystemen qua kleur perfect afregelt.
  • Diverse beursprimeurs van Xerox-partner XMPie;
    • Introductie van XMPie Circle. XMPie Circle is een interactief digitaal storyboard dat 1-op-1 campagnes over meerdere kanalen visualiseert, waardoor deze makkelijker voor alle betrokken disciplines te begrijpen zijn. Deze cloudservice biedt een visuele taal die alle betrokkenen bij 1-op-1 multi-channel marketingcampagnes in staat stelt om concepten te delen, akkoord te gaan met een blauwdruk, de campagneontwikkeling te begeleiden, analyses te monitoren en doelstellingen en ‘touch points’ (raakpunten) met de doelgroep te controleren.
    • Introductie van XMPie StoreFlow. StoreFlow bestaat uit uStore 7.0, de volledig geïntegreerde versie van de toonaangevende web-to-print- en marketingportaaloplossing van XMPie en Xerox FreeFlow Connect, een component van de FreeFlow-suite voor geautomatiseerde workflow van drukwerkopdrachten.
Kortom, voldoende noviteiten, oplossingen en partners om de Xerox-stand met standnummer 168 op de grafische vakbeurs in Gorinchem een ‘must see’ te maken.