Breukelen, 19 juli 2011 – Recent onderzoek van IDC laat zien dat bedrijven vijf verborgen kosten kunnen tackelen en zo hun bedrijfsbrede printkosten kunnen terugdringen met 30 procent. Hierdoor komt IT-budget vrij en kan geld worden gestopt in urgente IT-projecten. Bedrijven richten zich vaak op het verminderen van de directe printkosten, zoals commercieel drukwerk, hardware, onderhoud en supplies. Deze zijn echter goed voor slechts een fractie van de totale printkosten.
 
Het Europese onderzoek is gepresenteerd tijdens een executive ontbijtsessie, georganiseerd door Xerox en IDC vorige maand in Loosdrecht. Volgens IDC wordt 1 tot 3 procent van de omzet uitgegeven aan printkosten. Veel bedrijven zijn zich hier niet van bewust. IDC geeft aan dat het terugdringen van deze kosten juist kan op plekken die niet direct worden gezien als printgerelateerd. Dit zijn:
 
  • Storage / Footprint
  • De IT-servicedesk
  • Inkoop en administratie
  • Duurzaamheid
  • Productiviteit in de organisatie
 
“Bedrijven die geen inzicht hebben in hun bedrijfsbrede printkosten missen een belangrijke kans om geld vrij te maken voor innovatie en initiatieven voor business transformatie”, aldus Peter Vermeulen, Consulting Director van IDC Benelux, tijdens de ontbijtsessie. “Beheer van printen is meestal geen kerncompetentie voor bedrijven. De keuze voor Managed Print Services ligt dan voor de hand als bedrijven meer moeten halen uit hun beperkte informatiemanagement budget.”
 
Door ook de verborgen printkosten in kaart te brengen en door het inschakelen van een professionele MPS-dienstverlener kunnen de totale printkosten worden verlaagd met 30 procent. Hierdoor komt IT-budget vrij en kan geld worden geïnvesteerd in urgente IT-projecten. 
 
Zo’n 45 CIO’s en IT-directeuren bezochten de ontbijtsessie ‘Kosten besparen en innoveren’, die onderdeel is van Xerox Real Business Live event series. Mark Lageveen, IT Domain Manager van TomTom International liet zien hoe de organisatie erin is geslaagd haar printkosten jaarlijks te verlagen met 15% door hun Managed Print Services contract met Xerox. 

“Xerox beoordeelde onze gehele printinfrastructuur, onthulde verborgen kosten en verminderde onze printer hardwarekosten door de inzet van minder, maar efficiëntere apparaten. We hebben onze kosten verlaagd en tegelijkertijd de productiviteit verbeterd en de ecologische voetafdruk verminderd”, aldus Mark Lageveen. “Door het gedeeltelijk uitbesteden van de ondersteuning en monitoring aan Xerox, kunnen onze supportmedewerkers zich concentreren op de kernactiviteiten, terwijl de printservice wordt verzorgd door experts op dat gebied.”
 
“De economische situatie, de snel veranderende markt en de wereldwijde concurrentie dwingt bedrijven zich te focussen op de zaken waar ze het beste in zijn”, aldus Martijn Brand, Algemeen Directeur Xerox Nederland. “Xerox heeft het doel de back-officetaken terug te dringen zodat onze klanten zich kunnen focussen op hun echte business.” 
 
Het event in Loosdrecht is één van de 22 die in Europa wordt gehouden en de presentaties en highlights zijn te zien op de virtual events website van Xerox: http://www.xerox.nl/virtualidc
 
U kunt contact opnemen met Patty de Jong, +31 (0)346-255770, patty.dejong@xerox.com, voor een exemplaar van de IDC white paper ‘Beneath the Surface: The True Cost of Enterprise Printing’.
 
Xerox is wereldwijd marktleider op het gebied van Managed Print Services en is door Gartner, Inc. in het leiderskwadrant geplaatst in het 2010 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide[i], en wordt als leider erkend in IDC’s Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis2 en in IDC’s 2010 MPS MarketScape report3. Xerox werd ook uitgeroepen tot Managed Print Services marktleider in Quocirca’s European Vendor report 2010: “MPS Comes of Age”.
 
-xxx-
 
Bijgevoegd: Managed Print Services infographic
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 


1Gartner “Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide” by K. Weilerstein, et al. Sept. 22, 2010.
2IDC “Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis” Doc #224913, September 2010.
3IDC “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2010 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 222872, April 2010.