Breukelen, 23 mei 2011 – Wetenschappers van Xerox Corporation (NYSE: XRX) hebben een prototype klantenservicesoftware ontwikkeld die bedrijven helpt zich nog beter te focussen op hun core business. De software maakt gebruik van virtuele 3D-afbeeldingen van printers en MFP’s, die Xerox-gebruikers direct toegang verschaffen tot live support van de betreffende apparaten. De laboratoria van Xerox richten zich op het vereenvoudigen van de werkplek door middel van innovatie. De klantenservicesoftware is hier een uitstekend voorbeeld van.

Wetenschappers van Xerox raken met het prototype precies het pijnpunt van gebruikers. Het gebruik van de software verkort de tijd van een telefoongesprek met de servicedesk, waardoor er meer tijd overblijft voor de real business van de gebruiker. Voor de ontwikkeling van het prototype bestudeerden de etnografische onderzoekers in het Xerox Research Centre Europe de wijze waarop mensen op diverse werkplekken reageren op printerproblemen en werden de inkomende calls op verschillende service centers onderzocht.
 
“De inzichten die uit de etnografische studies naar voren komen, maken het mogelijk om uitgebreide productondersteuning te ontwikkelen”, zegt Monica Beltrametti, Director European Research. “Het prototype helpt dagelijkse onderbrekingen op een werkdag terug te dringen, zodat onze klanten meer tijd overhouden voor hun dagelijkse werk.”

Hoe werkt virtuele ondersteuning? (video)
Een video van het prototype is te vinden op http://news.xerox.com/pr/xerox/electronic.aspx?fid=135904.
Door de ‘Help’ knop op het scherm van de netwerk-MFP aan te klikken, wordt een call aangemaakt voor de supportdesk. Wanneer de callcenter-agent de binnenkomende call accepteert, wordt een 3D-model van de printer geüpload en worden alle data over de status van de machine verzameld. De gebruiker opent simultaan hetzelfde 3D-model op het scherm van de printer. Zo ziet hij dezelfde afbeelding als de agent en kan hij de instructies direct opvolgen: een realtime multimedia gesprek. 
 
Nieuwe embedded en remote diagnose services
Xerox is koploper op het gebied van de ontwikkeling van embedded en remote diagnose services en biedt diverse oplossingen waaronder: PhaserSMART, een diagnostisch hulpmiddel waarmee gebruikers zelf aan de slag kunnen gaan en het Command Center, een tool die informatie over storingen rechtstreeks van de Xerox iGen4 en de Xerox Nuvera digitale printsystemen doorstuurt naar de klantenservice voor een snelle ondersteuning. Dit nieuwe prototype voor een virtuele helpdesk bouwt voort op de succesvolle interactiemogelijkheden die zijn gelanceerd met de Xerox WorkCentre 7500 serie, genaamd 'Xerox Online Support Assistant’, die directe toegang tot online ondersteuning biedt.
 
-------------------
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx.Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
Volg ons ook op Twitter of via Facebook