Breukelen, 14 februari 2012 – Xerox Corporation heeft opnieuw haar goedgevulde patentportefeuille uitgebreid met nieuwe innovaties die organisaties helpen met het vereenvoudigen, versnellen en efficiënter inrichten van werkprocessen. Het bedrijf ontving vorig jaar 1030 patenten in de Verenigde Staten. Ook werden nieuwe patenten toegekend aan volle dochterbedrijven van Xerox, zoals ACS (Affiliated Computer Services), het Palo Alto Research Center (PARC) en XMPie. Samen met de patenten die de joint venture in Japan – Fuji Xerox Co Ltd – in 2011 kreeg, staat Xerox met 1618 patenten op de achtste plaats in de wereldwijde IFI Patent Intelligence lijst.
 
“Door onze continue innovaties helpen wij onze klanten flexibeler en duurzamer te zijn in deze economisch zware periode. We kunnen ze bijvoorbeeld helpen door context van enorme hoeveelheden content makkelijker te begrijpen”, aldus Sophie Vandebroek, chief technology officer van Xerox en president van de Xerox Innovation Group. “Wij innoveren samen met anderen, of het nu gaat om samenwerken met partners uit het bedrijfsleven of universiteiten, of co-creatie samen met onze klanten waar ook ter wereld. Het maakt deel uit van ons erfgoed en is een prioriteit voor onze toekomst.”

Naast het toekennen van de National Medal of Technology door de president van de Verenigde Staten, heeft Xerox een aantal innovatie-awards ontvangen, waaronder een benoeming in de Thomson Reuters 2011 lijst van 100 meest innovatieve bedrijven ter wereld. Ook werd het Xerox Research Centre Europe geëerd met de Technology Innovation Award van The Wall Street Journal en kreeg Xerox de Corporate Innovation Award van het American Institute of Chemical Engineers voor de uitvinding, ontwikkeling en commercialisering van de milieuvriendelijke Emulsion Aggregation toner.
 
Xerox heeft sinds 1930 wereldwijd bijna 58.000 patenten in bezit en investeert samen met Fuji Xerox jaarlijks ongeveer 1,5 miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling.
 
-xxx-
 
Over Xerox Corporation
Xerox Corporation is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl