Breukelen, 25 januari 2011 – Wetenschappers van Xerox Corporation (NYSE: XRX) hebben een prototype smart document review systeem ontwikkeld waarmee gebruikers op een groot touch-table screen documenten kunnen vinden, openen, sorteren, verplaatsen en bekijken door het bewegen van hun vingers over het scherm. De interface is net zo vertrouwd als het gebruik van een touchscreen van de iPhone of andere smartphone, maar meer dan 150 keer zo groot.
Het Xerox document review systeem is ontwikkeld door een team van onderzoekers van het Xerox Research Centre Europe en bouwt voort op de CategoriX. CategoriX is een geautomatiseerde tool voor documentindeling, ontworpen door wetenschappers in de taalkunde en statistieken. Deze technologie, in combinatie met het touch-table screen van PQ Labs, vormt de basis van dit intelligente document review prototype.
 
De document review technologie helpt gebruikers om gelijkwaardige documenten snel te groeperen. Documenten kunnen naast elkaar worden gelegd ter vergelijking, maar ook opgestapeld in een hoek van de tafel. Net als echte vellen papier op een bureau, maar dan met alle mogelijkheden van digitale documenten. Door simpelweg te klikken op de relevante documenten ‘leert’ het systeem welke informatie belangrijk is. Het systeem gebruikt vervolgens deze kennis om documenten automatisch te categoriseren en te sorteren in een fractie van de tijd die het kost om dit handmatig doen. Het kan hierbij gaan om miljoenen documenten.
 
In de praktijk
De zoektechnologie belooft een aanzienlijke verbetering van het review proces. En juist dit review proces is één van de grootste uitdagingen voor document-intensieve bedrijven binnen de verzekerings-, farmaceutische, medische, financiële en juridische markt. Met behulp van e-discovery bijvoorbeeld, hoeven advocaten niet alle documenten rondom een zaak te doorzoeken, omdat alleen relevante documenten worden getoond. Het slimme document review systeem scant het gehele archief en haalt automatisch de documenten op die moeten worden gelezen.

“Rapporten rondom geschillen, octrooionderzoek, veiligheids- en inlichtingendiensten en analistenrapporten kunnen uit miljoenen documenten bestaan”, aldus Caroline Privault, projectleider bij het Xerox Research Centre Europe. “Wij geloven dat een technologie als deze een grote invloed zal hebben op de kosten, de nauwkeurigheid en de snelheid van document review.”
 
Beschikbaarheid
Het prototype van het systeem wordt momenteel door een klant getest, waarna het product verder wordt ontwikkeld voor commercialisering. De beschikbaarheid op de markt zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Bekijk hier de video van het document review systeem prototype.

-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox®  en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox®  en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans  +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl