Breukelen, 23 februari 2015 – Nederland kent 4,6 miljoen forenzen die reizen met het openbaar vervoer (OV) en de auto. Parkeer- en OV-tickets leveren een enorme hoeveelheid vervoersdata op die de vervoerssector kan inzetten om zijn dienstverlening te verbeteren. Om dit inzicht te verschaffen introduceert Xerox het Mobility Analytics Platform dat anonieme data snel en accuraat analyseert en vervolgens grafisch weergeeft. Hiermee kunnen bedrijven in de OV-sector en parkeerbeheerders behoeften van de forens inzichtelijk maken en voorspellen. Het strategisch beleid kan sneller en beter geïmplementeerd worden, omdat bedrijven efficiënter kunnen inspelen op vraag en aanbod van openbaar vervoer. Vervolgens kan de capaciteit aan vervoersmiddelen beter worden benut. Voordelen van het systeem zijn het verminderen van wachttijden, op tijd vertrekken en inspelen op meer vraag door bijvoorbeeld regen of sneeuw.

Mobility Analytics Platform

Het Mobility Analytics Platform (MAP) van Xerox geeft een duidelijk overzicht van alle beschikbare tram/bushaltes, de prognose van vertrektijden van het openbaar vervoer en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Met behulp van data analytics algoritmes en visualisatietechnologie van het Xerox Research Centre Europe kunnen voorspellingen worden gedaan. MAP vertelt gebruikers bijvoorbeeld waar de meeste passagiers uitstappen, de impact van verschillende factoren zoals het achter- of voorlopen op schema en het weer.

“MAP geeft parkeerbeheerders en OV-bedrijven de sleutel tot verbetering van de kwaliteit van diensten”, aldus Jo Van Onsem, Group President International Public Sector bij Xerox. “De MAP-innovatie van Xerox is een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en verbetering van mobiliteit in de stad.”

Pilots

De Australische stad Adelaide is een pilot gestart met MAP om haar openbaar vervoer te verbeteren door het analyseren van stromen reizigers tussen verschillende gebieden van de stad. De pilot is een onderdeel van een dertig jaar durend stedenbouwkundig plan.

Ook VINCI Park, 's werelds grootste parkeerbeheerder, test MAP in Neuilly, een westelijke buitenwijk van Parijs. De beheerder gebruikt MAP om beter te begrijpen hoe de parkeerplaatsen worden gebruikt. In een tweede fase wordt deze parkeerinformatie gecombineerd met de toepassing van klantprofielen in MAP om de toekomstige vraag naar parkeerplaatsen te voorspellen.

Op basis van deze data kan VINCI Park prijzen aanpassen, identificeren wanneer extra toegangsrijstroken nodig zijn naar parkeergarages of zelfs voorspellen of er nieuwe parkeerplaatsen moeten worden gecreëerd.

Beschikbaarheid

MAP is per direct wereldwijd beschikbaar met uitzondering van Noord-Amerika. Later in 2015 worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals het uitvoeren van simulaties en kan er voorspeld worden hoe nieuwe OV-routes en dynamische parkeertarieven zullen uitpakken. 

 

-xxx-

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

XEROX®, XEROX and Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.