Amsterdam/Breukelen, 24 november 2010 – The American Book Center (ABC) neemt morgen, tijdens een feestelijke opening op Thanksgiving Day, officieel de Espresso Book Machine (EBM) in gebruik. ABC is de eerste in Europa die de innovatieve boekprintmachine heeft aangeschaft. Hiermee biedt ze haar klanten de mogelijkheid om, onder het motto ‘klaar terwijl u wacht’, een niet-voorradig boek te kopen. De machine geeft niet alleen toegang tot de enorme database van On Demand Books met miljoenen digitale titels, het drukt, bindt en snijdt ook ad hoc en binnen luttele minuten het binnenwerk en de omslag van een beschikbare titel of een zelfgeschreven manuscript. De wachttijd voor een versgeprint boek duurt met deze machine net zo lang als het wachten op een versgezet kopje espresso.
 
De Espresso Book Machine bestaat uit een boekbindmachine gecombineerd met een printer, zoals bijvoorbeeld de Xerox WorkCentre 4112. Het is een volledig geїntegreerde oplossing waarmee boeken kunnen worden geprint, gebonden en getrimd en voorzien van full color omslagen. De EBM bij The American Book Center print in een paar minuten een boek van 300 pagina’s, voor een kostprijs van slechts 3 cent per pagina. De capaciteit van de machine is meer dan veertigduizend paperbacks per jaar.

Sales & service
Xerox kondigde recentelijk de samenwerking met On Demand Books aan en zal in de Verenigde Staten het systeem ook zelfgaan vermarkten, verkopen en leasen en met uitgebreide service ondersteunen. “Voor Europa worden op dit moment de mogelijkheden onderzocht, maar we sluiten een snelle marktintroductie niet uit”, aldus Patrick Bont, Business Manager Production Systems bij Xerox Nederland. “De markt van vraaggestuurde boekdruk wordt ondanks de digitale leestrends steeds groter, waardoor we erg veel belang aan deze innovatieve oplossing hechten. De betrokkenheid van Xerox bij dit systeem gaat echter verder dan het leveren van de geїntegreerde 4112 copier/printer alleen. Zo helpen wij – binnen het Xerox Profit Accelerator programma – retailorganisaties, boekwinkels, bibliotheken, universiteiten maar ook grafische ondernemers bij het volledig opzetten van een winstgevende on demand boekdrukservice.”
 
The AnyBook Award
Tijdens de feestelijke ingebruikname van de Espresso Book Machine maakt The American Book Center ook de winnaar bekend van The AnyBook Award. De verzamelbundel van de winnende inzendingen is het eerste originele werk dat op 25 november van de EBM rolt. De bundel zal die dag ook direct te koop zijn voor het aanwezige publiek.
 
-xxx-

Bijschrift bij afbeelding:
De Espresso Book Machine
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V. 
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
Volg ons ook op Twitter: http://www.twitter.com/XeroxNederland