Breukelen, 4 oktober 2010 – Werknemers van Procter & Gamble (P&G) kunnen e-mails, presentaties en andere zakelijke documenten rechtstreeks vanaf hun smartphone printen. De Xerox Mobile Print Solution is in de Enterprise Print Services (EPS) strategie van P&G opgenomen om te voldoen aan hun commitment de organisatie mobiel, duurzaam en productief te houden.
 
Medewerkers van P&G kunnen eenvoudig zakelijke documenten rechtstreeks vanaf iedere willekeurige smartphone printen. Vanaf bijvoorbeeld de BlackBerry en iPhone worden bestanden eenvoudig gestuurd naar een beveiligde in-corporate server of naar de cloud. Documenten worden in de cloud of incorporate bewaard en de gebruiker ontvangt een e-mail met pincode. Met deze pincode kan de gebruiker via elke willekeurige netwerkprinter of geavanceerde multifunctional in de organisatie het document uitprinten. De gebruiker kan op de Xerox multifunctional aanvullend allerlei opdracht-parameters instellen zoals kleur/zwartwit, aantal afdrukken, duplex en zelfs een preview van het document krijgen om zeker te weten dat het juiste document wordt afgedrukt.
 
“We hebben meer dan 20.000 medewerkers die gebruikmaken van mobiele apparaten. De mindere kanten van het mobiele werken, zoals het alleen kunnen printen op de vaste netwerkprinter ongeacht je locatie in het gebouw, worden door de mogelijkheid van mobiel printen teruggedrongen, de werktevredenheid wordt vergroot en de efficiency verhoogd”, aldus Filipo Passerini, President Global Business Services en Chief Information Officer bij P&G. “De mogelijkheden die Xerox biedt op het gebied van mobiel printen, maken printen eenvoudig en veilig. Onze organisatie kan sneller werken, terwijl tegelijkertijd het merk P&G en ons intellectueel eigendom worden beschermd.”
 
Gerard Kruijt, Solutions Business Manager bij Xerox Nederland: “Het mobiel printen is een voorbeeld van hoe Xerox de toegevoegde waarde van managed print services nog groter maakt. De innovatieve oplossing helpt onze klanten bij het bevorderen van hun core business en maakt het voor de gebruiker heel simpel en doeltreffend. Onze uitgebreide aanpak laat zien hoe de toekomst van printen eruit gaat zien: kosteneffectief, productief, gemakkelijk, duurzaam en mobiel.”
 
Xerox en P&G Innovation Council
De Mobile Print Solution is het eerste resultaat van de Xerox en P&G Innovation Council. Deze Council is in het leven geroepen om de trends op het gebied van 'het nieuwe werken' en nieuwe ICT-technologiegedreven ontwikkelingen te definiëren en te analyseren en zo oplossingen te ontwikkelen die in het voordeel werken van de P&G business. Omdat medewerkers van P&G minder tijd kwijt zijn aan het printen en andere documentoutput gerelateerde issues, ondersteunt het mobiele printen het ‘Give Back 500 Million Minutes’-programma van P&G.
 
In Europa is P&G actief in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.
 
De Mobile Print Solution is onderdeel van de Enterprise Print Services (EPS) van Xerox. EPS is de eerste oplossing die ondernemingen helpt hun documenten over de gehele printinfrastructuur te beheren, van kantoor tot repro tot virtuele werkplek. Xerox is door Gartner Inc. in de Leaders Quadrant van het, in september 2010 gepresenteerde, Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide* geplaatst. Xerox wordt ook genoemd als leider in het IDC’s 2010 MPS MarketScape rapport**.
 
*Gartner, Inc. Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide, Ken Weilerstein, Cecile Drew, Yulan Li, September 2010.
**IDC “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2010 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc No. 222872, April 2010.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl