Breukelen, 26 juli 2010 – Xerox kondigt het WorkCentre 3550 aan, een nieuw model binnen haar uitgebreide portfolio van A4 zwart-wit multifunctionele printers. De machine is geschikt voor gebruik binnen het midden-, klein- én grootbedrijf. “Deze nieuwe machine beschikt over alle essentiële eigenschappen die nodig zijn in een drukke kantooromgeving, waar kopiëren op hoge snelheid, printen, faxen en uitgebreide scanmogelijkheden noodzakelijk zijn”, aldus Wim Harmsen, Business Manager bij Xerox Nederland.
 
Het WorkCentre 3550 print op een snelheid van 33 pagina’s per minuut en biedt een beeldkwaliteit van 1200x1200dpi. De papiercapaciteit ligt op 550 vellen en is uit te breiden naar een capaciteit van 1050 vellen. Het WorkCentre wordt geleverd met geavanceerde scanmogelijkheden, waaronder kleurscan, scan naar e-mail met LDAP, netwerkscan volgens FTP- en SMB-protocollen, en beheer op afstand via Xerox CentreWare Internet Services. Het gebruiksvriendelijke controlepaneel met handige lay-out en een ingang voor USB-sticks maakt de machine bovendien erg makkelijk in gebruik.
 
De fax-opties van de 3550 omvatten Embedded Fax, Fax Folders en fax forwarding. De veilige fax- en printmogelijkheden zorgen ervoor dat de documenten beveiligd zijn totdat ze worden vrijgegeven met behulp van een pincode. De dubbelzijdige automatische originelen doorvoer biedt een handige en kostenbesparende tweezijdige output voor alle eigenschappen van de printer. De toner- en energiebesparende opties zorgen eveneens voor kostenbesparing. Net als N-up printen (meerdere pagina’s op een papierzijde afdrukken) en ID-kaart kopiëren (beide zijden van een identiteitskaart op een papierzijde afdrukken).
 
Beschikbaarheid
Het compacte Xerox WorkCentre is per direct beschikbaar in drie varianten: WorkCentre 3350X, WorkCentre 355XT en WorkCentre 3550XTS.  De prijzen voor deze machines beginnen bij € 1199,-.
 
-xxx-
 
Bijschrift bij foto: De Xerox WorkCentre 3550 A4 zwart-wit multifunctionele printer.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl