Breukelen, 16 december 2011– Kwaliteitszorgbedrijf Kiwa heeft haar repro efficiënter ingericht en geïnvesteerd in een nieuw printerpark met Xerox-machines. Aanleiding voor de investering was de toenemende vraag vanuit de organisatie naar printdiensten in zwart-wit en kleur. Hiervoor moesten de repro en het decentrale printerpark efficiënter worden ingericht. De geboden combinatie van software, nieuwe machines en Managed Print Services biedt Kiwa de gewenste tijdwinst en kwaliteit bij het voorbereiden en leveren van printwerk binnen de hele organisatie.
 
Repro
Naast productieprinters leverde Xerox de nieuwste versie WebServices-software en een nieuwe installatie van FreeFlow MakeReady aan de repro. Deze software helpt de repro bij het professioneel voorbereiden van het printwerk. Voor het zwart-wit printwerk koos Kiwa voor een Xerox Nuvera 120 en voor het kleurwerk zijn twee DocuColor 560 productieprinters geïnstalleerd. Printshopmail voor variabel printen maakt de oplossing voor de repro compleet.
 
Managed Print Services
Samen met partner Nobel Document Group verving Xerox alle printers en multifunctionals (MFP’s) op vier Kiwa-vestigingen. De 25 nieuwe MFP’s  en 50 printers bieden de mogelijkheid om in kleur af te drukken, waardoor Kiwa-medewerkers meer printmogelijkheden op hun werkplek hebben. Het beheer van de printers is uitbesteed aan Nobel Document Group. Kiwa maakt gebruik van de Nobel Management Print Services, die zijn gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Deze Managed Print Services omvatten onder andere de monitoring van de apparatuur, de bestellingen en tellerstanden. Alle printers worden nog dit jaar geïnstalleerd.
 
Eelco Molenkamp, verantwoordelijk voor de repro bij Kiwa: “Bij de keuze voor de investeringen hebben we vooral gekeken naar innovaties die ons niet alleen een hoge kwaliteit van printwerk opleveren, maar waarmee we ook veel tijdwinst behalen. Het printwerk binnen Kiwa is flink toegenomen, maar ik ben door alle nieuwe toepassingen toch sneller klaar. Bovendien kan de status van het printwerk door opdrachtgevers via het webportaal worden bekeken, waardoor ik veel efficiënter kan werken.”

 -xxx-
 
Over Kiwa
Meer informatie over Kiwa is te vinden op www.kiwa.nl.
                     
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede
marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 134.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx.  Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland,  www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
 
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: informatie@xerox.com of +31 (0)346 255255 en voor perszaken:  Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
  
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl