Breukelen, 1 april 2011 – Het gerenommeerde Zwitserse marktonderzoekbureau InfoSource heeft recent haar cijfers gepubliceerd van de digitale afdruksystemen die in het afgelopen jaar op de Nederlandse markt zijn verkocht. Daarbij bleek dat Xerox ook in 2010 – en dus voor het zoveelste jaar op rij - weer de bestverkochte digitale kleurenpersen in het hoogste volumesegment heeft (met een snelheid van meer dan 100 A4 pagina’s per minuut). De Xerox iGen4 en de Colour 1000 Pers behaalden samen een marktaandeel van meer dan 65%.
 
“Het constante succes van de iGen kleurenpersen sinds de marktintroductie in 2003 is te verklaren door de enorme reeks verbeteringen en innovaties die Xerox continu op het iGen platform heeft doorgevoerd”, aldus iGen Marketing Manager Patrick Bont. “Want het draait natuurlijk allemaal om de toegevoegde waarde die grafimediabedrijven daarmee aan hún klanten kunnen bieden, zoals een uitstekende afdrukkwaliteit, korte doorlooptijden en nieuwe innovatieve diensten.”
 
Recente voorbeelden van de constante stroom iGen innovaties en verbeteringen zijn:
  • De integratie van de nieuwe Adobe PDF Print Engine (APPE). Deze RIP-technologie garandeert gebruikers extreem korte RIP-tijden en betere en meer voorspelbare resultaten bij het printen van complexe PDF- bestanden. APPE is beschikbaar op alle drie de front-end systemen (RIP’s) die Xerox voor de iGen4 levert: FreeFlow, Creo en EFI.
  • De mogelijkheid om grotere afdrukformaten tot 660 mm lang te kunnen verwerken. En dat tot het maximale iGen4 gramsgewicht van 350 grams/m2. Dit formaat maakt allerlei nieuwe – al dan niet variabele - drukwerktoepassingen mogelijk die men tot voor kort alleen in offset kon produceren. Voorbeelden van de groot formaat iGen4 toepassingen zijn opvallende direct mail uitingen, banners, drieluiken, offertemappen, verpakkingen etc.
  • In de papierbaan ingebouwde fotospectraalmeter ter verbetering van de kleurstabiliteit. Een unieke functionaliteit, waardoor de iGen4 nu de meest stabiele kleurkwaliteit levert van alle digitale kleurenpersen in de markt. (video: http://www.youtube.com/watch?v=-YsvShLoD0E )
  • Automatisch doseringssysteem voor ontwikkelaar en een automatisch densiteits- en antistreep systeem. Deze twee innovaties zorgen samen met de ingebouwde fotospectraalmeter voor de ongeëvenaarde kleur- afdrukstabiliteit van de iGen4. En daarmee ook voor de hoogste uptime (beschikbaarheid) van alle digitale kleurenpersen in de markt.
  • Op dit moment wordt in het iGen R&D laboratorium de laatste hand gelegd aan alweer een volgende innovatie om de kleurkwaliteit en stabiliteit van de afdrukken naar een nog hoger plan te brengen. Zodat zelfs de meest kwaliteitskritische grafische toepassingen zoals digitaal gedrukte verpakkingen en hoog volume fototoepassingen met absoluut minimale operator interventie in de hoogste digitale kwaliteit kunnen worden geproduceerd.
 
 “Omdat nog niet alle testen zijn afgerond is het nog even te vroeg om alle details vrij te geven. Ik nodig alle grafische ondernemers die op korte termijn willen investeren in een digitale kleurenpers echter nu alvast uit om straks de afdrukkwaliteit van de iGen4 nog een keer heel kritisch te vergelijken met welke andere digitale kleurenpers dan ook”, aldus Patrick Bont. “En vergeet daarbij ook niet te kijken naar de enorme productiviteit die met een iGen4 haalbaar is gebleken.”
 “Door te investeren in een Xerox iGen3 of iGen4 is een flink aantal grafimediabedrijven in Nederland er de afgelopen jaren in geslaagd om hun bedrijfsstrategie succesvol om te buigen of hun organisatie een flinke impuls te geven”, aldus Marcel Martens, directeur Large Accounts bij Xerox Nederland. “Deze bedrijven werden daardoor serieuze spelers op de markt voor digitaal drukken met diensten als printing-on-demand, web-to-print, variabel data printen, cross media direct mail en het digitaal drukken van verpakkingen. Het verklaart ook waarom het hoge marktaandeel mede wordt veroorzaakt door het grote aantal extra iGen’s dat we de afgelopen jaren bij bestaande klanten hebben bijgeplaatst.”
Voor informatie over of een demonstratie van het iGen platform kunt u contact opnemen met het grafisch team van Xerox in Breukelen, tel. 0346 255 255.
 
-xxx-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------
Bijschrift bij foto: Voorbeeld van iGen innovatie: de in de papierbaan ingebouwde fotospectraalmeter

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.  
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
Volg ons op Twitter: www.twitter.com/xeroxnederland . Of discussieer mee op Facebook: www.facebook.com/xeroxnederland