Breukelen, 26 november 2013 – Aterion, leverancier van printoplossingen en documentgerelateerde IT, is een samenwerking aangegaan met Xerox. Het landelijk opererende bedrijf, met een sterke regionale functie, biedt een totaalconcept waarbij groei in printing een duidelijke strategie is. Deze nieuwe partner zal het complete portfolio van Xerox voor de kantoormarkt gaan aanbieden aan haar klanten. Naast de levering van de printapparatuur zal Aterion zich toeleggen op het implementeren van scan- en workflowtoepassingen, gebruikmakend van het Xerox-portfolio.

Met deze samenwerking vergroot Aterion haar aanbod op het gebied van printoplossingen en is zij in staat haar klanten een nog breder totaalconcept op IT en documentgerelateerde vraagstukken aan te bieden. Voor Xerox betekent de overeenkomst de volgende stap in de channelstrategie. Met de aanstelling van Aterion verstevigt Xerox haar positie in Zuid-Oost Nederland.

Esli Langevoort, directeur van Aterion: “Door de producten en diensten van Xerox kunnen wij ons verder onderscheiden in een competitieve markt. De kwaliteit en diversiteit van Xerox is een perfecte aanvulling op ons bestaande aanbod. Aterion kan hiermee haar dienstverlening op het gebied van printing en MPS nog verder uitbreiden.”

“We hebben als doel het MKB steeds beter te bedienen en dat is alleen mogelijk door een substantiële groei in het kanaal”, aldus Wilco van Bezooijen, Country General Manager European Channels Group bij Xerox. “Wij willen onze partners helpen zich te onderscheiden met onze producten, of het nu gaat om printers of oplossingen, waarmee zij in staat zijn hun klanten te helpen beter te ondernemen. De samenwerking met Aterion sluit hier naadloos op aan.”

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.