Breukelen, 19 juni 2013 – Antalis, Europees marktleider in de verkoop van print- en kantoorpapier, heeft een definitief bod gedaan voor de overname van de divisie papier- en afdrukmedia van Xerox (NSYE:XRX) in West-Europa. Antalis is volledig eigendom van Sequana (NYSE Euronext Paris: SEQ), een wereldwijde producent en distributeur van papier.

“Deze aankondiging volgt op de verkoop van de papierdivisie van Xerox in de Verenigde Staten en Canada eerder dit jaar, omdat we ons blijven focussen op de groeiende markt van services en het ontwikkelen van innovatieve documenttechnologie”, aldus Herve Chauveau, managing director van Xerox Document Supplies Europe. “Antalis is als belangrijkste distributeur van papier- en afdrukmedia goed gepositioneerd om onze klanten perfect te bedienen en in staat om dezelfde kwaliteit die klanten van Xerox en ons merk verwachten te blijven waarborgen.”

Hoewel Xerox geen papier produceert, wordt er onder de merknaam wel een breed scala van gecoat en ongecoat papier en speciale afdrukmaterialen zoals carbonless (zelfkopiërend) en grootformaat papier verkocht. Wanneer de overname rond is zal de papierdivisie van Xerox in West-Europa onderdeel van Antalis worden. Antalis heeft dan de exclusieve rechten voor de marketing en distributie van papier onder de Xerox merknaam en geprinte mediaproducten in de gehele regio.

Deze overname heeft geen invloed op de productie, verkoop en support van het brede aanbod Xerox verbruiksartikelen, zoals toner, inkt en Xerox Replacement Cartridges.

De verwachting is dat de overname aan het begin van het vierde kwartaal van 2013 rond is. Dit is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder het verkrijgen van noodzakelijke goedkeuring van de Europese Commissie, evenals de communicatie en raadpleging van de medewerkers.

Tot de overname rond is kunnen klanten van Xerox hun papier en mediaproducten via Xerox en haar resellers bestellen. Na de overname kunnen klanten hun papier via Antalis en haar resellernetwerk bestellen.

De volgende landen zijn opgenomen in deze transactie: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.