Breukelen, 30 november 2010 – Xerox behoudt zijn leidende positie in Managed Print Services (MPS). Uit het recent uitgevoerde ‘Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis’* onderzoek van IDC, blijkt dat Xerox koploper is in de MPS-markt. Deze uitkomst is gebaseerd op de wereldwijde omzet in 2009.

Het IDC-rapport, waarin leveranciers worden beoordeeld en geanalyseerd op een aantal segmenten als MPS en Business Process Outsourcing (BPO), laat zien dat de wereldwijde inkomsten voor de MPS-markt in 2009 $7,78 miljard bedroeg, een groei van 8,1 procent. Xerox heeft met 48,5 procent het grootste marktaandeel. “Het grote marktaandeel van Xerox wordt toegeschreven aan het feit dat Xerox het traditionele MPS-aanbod uitbreidt van de kantooromgeving naar de repro en de virtuele (thuis) werkplek”, aldus Michael Orasin, research manager bij IDC.
 
Volgens IDC worden bedrijven, groot of klein, in staat gesteld om met behulp van MPS beter inzicht te krijgen in de kosten die samenhangen met de printkosten. Een goed uitgevoerd MPS-programma kan tot dertig procent kosten besparen, de productiviteit verhogen, ondersteuning bieden in de naleving van compliance en bijdragen aan duurzame bedrijfsvoering. Als marktleider in MPS is Xerox de eerste die Enterprise Print Services (EPS) aanbiedt. EPS is de eerste oplossing die bedrijven helpt hun documenten over de gehele printinfrastructuur te beheren, van kantoor tot repro tot virtuele werkplek. EPS biedt organisaties een compleet overzicht en grip op de gehele printinfrastructuur en ziet er op toe dat document-output voldoet aan zowel veiligheidsvoorschriften als budgettaire en duurzaamheidsdoelstellingen.

Rajiv Agarwala, directeur Xerox Global Services bij Xerox Nederland: “Bedrijven kiezen voor de MPS dienstverlening van Xerox, omdat we bewezen resultaten hebben op het gebied van kostenbesparingen en productiviteit. Ongeacht de grootte van een bedrijf, de geografische locatie of de huidige printleverancier.”

Onlangs is Xerox gepositioneerd als leider in IDC’s 2010 MPS MarketScape report**, daarnaast is Xerox in staat te profiteren van de groei van document outsourcing mede door middel van het BPO-aanbod. Met ACS, onderdeel van Xerox, is het bedrijf nu wereldwijd marktleider als het gaat om businessprocessen en documentmanagement.
 
*IDC “Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis” Doc #224913, September 2010. 
**IDC “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2010 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 222872, April 2010.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.acs-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl