Breukelen, 6 december 2010 – Xerox, het bedrijf dat zich al leider mag noemen in business process en document management services, is door Gartner, Inc geplaatst in het visionair kwadrant in het Magic Quadrant voor Enterprise Content Management (ECM). Het Magic Quadrant is een door Gartner ontwikkelde onderzoekstool om bedrijven te evalueren op hun totaalvisie en de expertise op het gebied van implementatie en executie.

ECM-tools helpen bedrijven bij het beheren van documenten en gegevens. De uitgebreide Xerox management suite omvat Xerox DocuShare en gehoste oplossingen die zich richten op juridische en hypothecaire organisaties. Door de toevoeging van nieuwe ECM-tools van Affiliated Computer Services, Inc. (ACS), onderdeel van Xerox, vergroot Xerox het aanbod van content management programma’s voor bedrijven van groot tot klein en in alle marktsegmenten.

“De positie van Xerox in het Gartner-rapport laat duidelijk onze toewijding voor technologieën en diensten zien. Met deze technologieën zijn onze klanten in staat om effectief documenten en gegevens te beheren waardoor zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten”, aldus Rajiv Agarwala, Director Services bij Xerox.

Het ECM-aanbod van Xerox verbetert de bedrijfsvoering met oplossingen voor de front- en backoffice, IT en verticale markten. De documenten en content worden in deze oplossingen eenvoudig en veilig beheerd.

Onlangs is Xerox DocuShare door KMWorld uitgeroepen tot een van de ‘Trend Setting Products of 2010’. DocuShare vervangt omslachtige, op papier gebaseerde activiteiten met geautomatiseerde processen waarin de content in een veilig, centraal en zeer schaalbaar contentmanagementplatform wordt opgeslagen.

Overige ECM-oplossingen van Xerox zijn:
 
  • BlitzDocs® Collaboration Suite – een papierloze oplossing die het hypothecaire leningproces voor kredietverstrekkers en leners versnelt.
  • Xerox Litigation Services – een eigen gehost reviewplatform met krachtige zoek- en analyse capaciteiten om de snelheid van het doorzoeken van documenten te vergroten.
  • Online Document Management – een gehoste beeldbank die wordt gebruikt voor de automatisering van de boekhouding en de postkamer.
  • MIDAS+ Healthcare Suite – een geïntegreerde softwaresuite, die momenteel wordt gebruikt in meer dan 1.200 ziekenhuizen wereldwijd, biedt strategische oplossingen voor hervorming van de gezondheidszorg, met inbegrip van patiëntenzorg, risk management, performance verbetering, benchmarkgegevens en rapportagemogelijkheden.
  • Document Approval Routing Tracking – een webgebaseerde oplossing die wordt gebruikt om documentgoedkeuringen te automatiseren in finance en accounting.
-xxx-
 
The Magic Quadrant is copyrighted 2010 by Gartner, Inc. and is reused with permission. The Magic Quadrant is a graphical representation of a marketplace at and for a specific time period. It depicts Gartner’s analysis of how certain vendors measure against criteria for that marketplace, as defined by Gartner. Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in the Magic Quadrant, and does not advise technology users to select only those vendors placed in the “Leaders” quadrant. The Magic Quadrant is intended solely as a research tool, and is not meant to be a specific guide to action. Gartner disclaims all warranties, express or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.   
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl