Breukelen, 9 mei 2011 – Xerox en Cisco gaan een alliantie aan om IT-management verder te vereenvoudigen en creëren daarmee nieuwe kansen voor hun channelpartners. De marktleiders combineren netwerkintelligentie met printen en cloud services. De alliantie houdt in dat Xerox haar Managed Print Services en cloudgebaseerde IT outsourcing (ITO) services gaat aanbieden via de intelligente netwerkinfrastructuur van Cisco. IT-applicaties worden hierdoor veel toegankelijker en de toegang tot mobiele oplossingen als mobile printing maakt mensen op de werkvloer productiever.
 
Ursula Burns, chairman en CEO van Xerox: “Met deze alliantie helpen we bedrijven bij een transitie naar de cloud die het best aansluit bij hun core business. En we voegen daar de services aan toe die nodig zijn om de security en productiviteit voor werknemers te verbeteren.”
 
Channelpartners van Xerox en Cisco krijgen de mogelijkheid om hun klanten meer uit hun IT-investeringen te laten halen: verbeterde prestaties en een reductie van de kosten. John Chambers, chairman en CEO van Cisco: “Deze alliantie biedt direct extra innovatie aan onze gezamenlijke klanten. De kansen voor extra omzet voor het kanaal die hiermee ontstaan zijn enorm.”
 
Xerox en Cisco werken samen bij het leveren van de volgende oplossingen:
  • Xerox Managed Print Services (MPS) via Cisco Borderless Networks: zorgt voor een consolidatie van IT- en printmanagement door gebruik te maken van de via het netwerk beschikbare embedded security, WAN-optimalisatie en Internetwork Operating System (IOS) software. De combinatie monitort de printtechnologie en reduceert de operationele kosten. Ook beschermt het vertrouwelijke data op iedere locatie en verhoogt het de productiviteit van werknemers door geavanceerde mobiele en cloudgebaseerde printapplicaties.
  • Xerox Cloud ITO Services gebouwd op Cisco UCS en Vblock infrastructuur: helpt klanten bij het eenvoudig uitrollen van nieuwe IT-diensten, zodat ze beter kunnen inspelen op de veranderende wensen van de mensen op de werkvloer. Bovendien zorgt het werken vanuit een private cloud, een publieke cloud of een hybride cloudomgeving voor lagere IT-kosten. De cloud services, aangeboden via Xerox-dochter ACS, omvatten Infrastructuur as a Service (IaaS), cloud consulting diensten en private cloud toepassingen.
  • Xerox Mobile Print Solution op de Cisco virtuele desktop clients en Cisco Cius™: biedt de mogelijkheid om veilig allerlei bedrijfsdocumenten te printen vanaf iedere smartphone of met e-mail uitgerust apparaat, waaronder Cisco virtual desktops clients en Cisco Cius business tablets, naar iedere printer die gebruik maakt van Cisco Borderless Networks en draadloze LAN-oplossingen.
 
Beschikbaarheid
Xerox en Cisco zullen nauw met channelpartners samenwerken, zodat zij de cloud services van Xerox op Cisco’s Data Centre en Borderless Network Architectures kunnen verkopen, leveren en managen. Deze diensten, inclusief IaaS, private cloudomgevingen en MPS, zijn beschikbaar voor channelpartners van Cisco. De alliantie is van plan de Cisco channelpartners te voorzien van nieuwe manieren om kosten te reduceren en inzicht te geven in het printgebruik van klanten, terwijl de channelpartners van Xerox hun voordeel kunnen doen met de Smart Services van Cisco (zoals Cisco Smart Care) om de oplossingen voor het netwerk van klanten te ondersteunen. Via de virtuele desktop clients en Cisco Cius is er toegang tot Xerox Mobile Print zodra dit beschikbaar komt.
 
Kijk voor meer informatie op http://www.xerox.com/cisco.
 
-xxx-
 
Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in netwerken die de manier waarop mensen verbonden zijn, communiceren en samenwerken veranderen. Informatie over Cisco: http://cisco.com. Voor actueel nieuws, ga naar http://newsroom.cisco.com.
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl