Breukelen - Xerox introduceert twee nieuwe digitale kleurenpersen: de Xerox Colour 800 en Xerox Colour 1000, die in staat zijn vierkleurendrukwerk zoals promotionele materialen, direct marketing stukken, jaarverslagen, rapporten, foto's en fotoalbums in een uitzonderlijk hoge kwaliteit te produceren. De twee hoog-volume systemen worden gepositioneerd tussen de Xerox DocuColor 7002/8002 en de Xerox iGen4 en zijn ontwikkeld voor grafimediabedrijven, service bureau's en huisdrukkerijen.

De systemen - met afdruksnelheden van respectievelijk 80 en 100 pagina's per minuut - produceren op een grote verscheidenheid aan papiersoorten en op gramsgewichten tot maar liefst 350 gram/m2. De beide kleurenpersen zijn als optie te voorzien van een vijfde station voor transparante toner. Dit tonerstation maakt het mogelijk om afbeeldingen en tekst te voorzien van een transparante laag om bepaalde informatie of illustraties een extra accent te geven. Maar het kan ook gebruikt worden om digitale watermerken toe te voegen voor een artistiek effect of als veiligheidsoptie. Voor fototoepassingen kunnen hele pagina's van transparante toner worden voorzien. De creatieve mogelijkheden met transparante toner komen ook variabele data-toepassingen zoals met Xerox XMPie software gecreerd drukwerk ten goede, omdat daarmee de gepersonaliseerde informatie extra opvallend kan worden weergeven. Deze transparante toneroptie is exclusief beschikbaar voor de Xerox Colour 800 en 1000.

De Xerox Colour 800 en 1000 persen printen op een zeer hoge resolutie van 2400x2400dpi, dat voor veel scherpte en detail zorgt. De EA (Emulsion Agregation) toner geeft een offset-achtige, matte finish met vloeiende verlopen en uniforme volvlakken. De productie van EA toner vereist bovendien minder energie dan conventionele toners, waardoor het milieu aanzienlijk minder wordt belast.

Verdere kenmerken van de Xerox Colour 800 en 1000 zijn:
  • Flexibele inline nabewerkingsopties - maken het mogelijk om de systemen op maat aan te passen aan de specifieke afwerkbehoeften van de gebruiker. Bij introductie zijn de GBC Advanced Punch, een enkele of dubbele hoge capaciteit uitlegstation met palletwagens, de standaard Xerox afwerkeenheid voor het maken van folders en boekjes en de SquareFold snijeenheid beschikbaar. Later worden daar ook inline afwerkopties als de Xerox Tape Binder, GBC eBinder 200 en de PlockMatic Pro 30 Professional Booklet Maker aan toegevoegd.
  • Innovatief ontwerp - biedt twee inlegstations voor elk 2.000 vel, die slim onderin de machine zijn geplaatst. Dit zorgt voor minder vloeroppervlakte dan concurrerende systemen. De optie voor de hoge capaciteits inlegmodule waarmee twee inlegstations worden toegevoegd, verhoogt de capaciteit tot totaal 8.000 vel papier.
  • Veel verschillende substraten- met mogelijke gramsgewichten van 55 tot 350 gram/m2. Doordat beide persen goed op lichtgewicht papier kunnen drukken, kan voor de opdrachtgever bespaard worden op verzendkosten, maar ook zwaardere drukwerktoepassingen zijn mogelijk voor bijvoorbeeld verpakkingen. Met formaten tot 330mm x 488mm kunnen de kleurenpersen meer-op-n-vel opdrachten verwerken en perfect aflopend drukwerk produceren.
  • Workflow-verbeteringen - met de Xerox FreeFlow workflow collectie wordt de productie van innovatieve drukwerktoepassingen verder vereenvoudigd. De Xerox Colour 800 en Colour 1000 zijn bij introductie leverbaar met de Xerox FreeFlow Print Server en Xerox EX Print Server van EFI (Electronics for Imaging). Later dit jaar kunnen ze ook geleverd worden met de Xerox CX Print Server van Creo.
    In de RIP-opties van Xerox en EFI is de unieke Adobe PDF Print Engine (APPE) gentegreerd. Die maakt het mogelijk om zonder enige interne conversie - dus zeer snel en betrouwbaar - afdrukken van Adobe PDF-bestanden te maken, inclusief complexe grafische ontwerpen met bijvoorbeeld transparante lagen die in productieomgevingen tot nu toe tot problemen konden leiden.
  • Xerox Productivity Plus service - deze software wijst gebruikers erop wanneer er gepland routineonderhoud aankomt en biedt stap-voor-stap-onderhouds- en vervangingsprocedures. De extra ingebouwde zelfreinigingstechnologie verhoogt de beschikbaarheid van beide kleurenpersen en zorgt voor kleurconsistentie en behoud van topkwaliteit drukwerk.
Beschikbaarheid
De Xerox Colour 1000 pers is per direct beschikbaar. De Xerox Colour 800 pers volgt later dit jaar. Tijdens IPEX 2010 wordt de Xerox Colour 1000 pers op de stands van Xerox en Fujifilm gedemonstreerd.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

--------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730,
xerox@marcommit.nl