Breukelen - De nieuwe Xerox Wide Format 6204C copier is een betaalbare optie voor het produceren van technische zwart-wit documenten. Dit maakt de machine niet alleen geschikt voor architecten, engineeringbureaus en industrie- en constructiebedrijven, maar ook voor commercile printbedrijven. Deze nieuwste grootformaat machine vormt samen met de recentelijk verschenen 6604 en 6605 multifunctionele printers een uitgebreid grootformaat portfolio en is het vijftiende grootformaat systeem dat Xerox in de afgelopen twee jaar heeft gepresenteerd.

De compacte Xerox 6204C is een variant van de Xerox 6204, die een BERTL-award heeft behaald. De stand-alone machine integreert 600 bij 600 dpi kopiren en scannen, zodat gebruikers verzekerd zijn van een scherpe en precieze afdrukkwaliteit voor opdrachten zoals bouwplannen, bekabelingsdiagrammen of kaarten.

De 6204C heeft een intutieve interface die het mogelijk maakt de machine eenvoudig te bedienen en produceert tot wel vier A1-formaat afbeeldingen per minuut. Een handmatige by-pass maakt het mogelijk om met afwijkende papierformaten te werken en om het apparaat in te zetten als een extra A4 kopieermachine voor normaal kantoorgebruik.

Ad Verweij, Manager Wide Format van Xerox "Het bijzondere aan dit nieuwe grootformaat product is dat het ontwikkeld is op basis van de in de industrie reeds bewezen Xerox 6204. Gebruikers kunnen het systeem desgewenst upgraden naar een complete multifunctionele printer, waarmee ze hun return on investment verder vergroten. De 6204C is daarmee dus een financieel interessante en snelle manier om zwart-wit CAD-tekeningen te produceren."

De printer is uitgerust met de FreeFlow Accxes Controller van Xerox. Deze maakt het mogelijk om tegelijkertijd te kopiren en scan-to-file bestanden te maken. Overige beschikbare opties zijn:
  • De Q-Series Software Suite, bestaande uit de Q-Indexer met archiveringsmodule, waarmee van papier gescande documenten eenvoudig worden beheerd; Q-Control printmanagement met single-point controle over meerdere wachtrijen voor meerdere apparaten; en Q-Copy dat de mogelijkheid biedt om gescande afbeeldingen te bekijken en te verplaatsen van de gentegreerde scanner naar netwerkprinters met scaling en copy count opties.
  • Een compacte online folder die het vouwproces automatiseert terwijl de printer bezig is met scannen en kopiren.
De grootformaatprinter is volledig schaalbaar met opties voor het toevoegen van een tweede papierrol, tot een volwaardige netwerkprinter en met een snelheidsupgrade naar vijf A1-afbeeldingen per minuut. Daarnaast kan het apparaat worden opgewaardeerd naar een Xerox 6605 MFP met kleurenscan opties.

Beschikbaarheid
De Xerox Wide Format 6204C copier is per direct beschikbaar.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl