Woerden, 16 februari 2015 Xtandit, de grootste Xerox business partner van Nederland, heeft Nobel Document Group overgenomen. Nobel Document Group was onderdeel van Pink Elephant. De overname verenigt twee zeer succesvolle leveranciers van Xerox. Het verstevigt de positie van Xtandit als een van Xerox’ grootste business partners in West-Europa, niet alleen in termen van omvang, maar ook als specialist in Managed Print Services en omzet uit grafische productie-apparatuur.

De uitbreiding van Xtandit door deze overname betekent voor Xerox een bevestiging van de continuïteit in het stabiele partnerschap dat Xerox heeft met Xtandit. Hiermee haalt Xtandit meer hoogwaardige technische kennis en vaardigheden in huis. Wilco van Bezooijen, country general manager European Channels Group van Xerox Nederland: “Xtandit is al drie jaar op rij onze Managed Print Services Partner of the Year en die titel heeft het bedrijf niet voor niets gekregen. Met deze overname versterkt Xtandit zijn marktpositie en dat vinden wij vanuit Xerox een positieve ontwikkeling. Ik ben er daarom persoonlijk van overtuigd dat deze samenvoeging voor Xerox en Xtandit 1+1=3 gaat worden.”

Bob Bron, algemeen directeur van Xtandit: “De overname van Nobel Document Group is een belangrijke stap in de realisatie van de groeidoelstellingen van Xtandit als leverancier van printinfrastructuur en documentoplossingen. De overname heeft belangrijke voordelen voor onze wederzijdse klanten en medewerkers en het versterkt onze leidende positie in Managed Print Services.”

Piet van Vugt, CEO van Pink Elephant: “De verkoop van Nobel Document Group aan Xtandit stelt Pink Elephant in staat zich verder te focussen en te investeren in apps, cloud en IT-outsourcingsdienstverlening, gebieden waarop Pink Elephant de afgelopen jaren een forse groei heeft doorgemaakt. Bij de keuze voor Xtandit hebben de belangen van onze medewerkers en klanten voorop gestaan.”

Door de overname profiteren zowel nieuwe als bestaande klanten. Beide ondernemingen hebben nauwe banden met Xerox. Ook hebben ze allebei professionele kennis in huis over de grafische industrie en beschikken ze over hoogwaardige technische kennis en vaardigheden op het gebied van Managed Print Services. Bovendien delen beide bedrijven hun kernwaarden en de visie op klantenservice, dienstverlening en het opbouwen van lange termijnrelaties met klanten.

Bijschrift bij afbeelding: Met van links naar rechts Bob Bron, algemeen directeur van Xtandit en Mark de Lange, CFO van Pink Elephant

xxx

Over Xtandit

Xtandit is een van de grootste Xerox business partners in Europa. De afgelopen 25 jaar heeft Xtandit zich ontwikkeld van leverancier van kopieermachines tot business partner, gespecialiseerd in het optimaliseren van documentprocessen en het beheren van een breed scala aan printomgevingen. Voor meer informatie zie www.xtandit.nl

Over Pink Elephant

Pink Elephant is een internationale business-innovator en kennisleider op het gebied van bedrijfstransformatie. Met advies en IT-dienstverlening stelt Pink Elephant klanten in staat de kennis en creativiteit binnen hun organisatie te vertalen naar resultaten. Pink Elephant is actief in meer dan 20 landen en levert naast business- en management-consultancy ook diensten als Enterprise App Services, IT Services en Education Services. Voor meer informatie zie www.pinkelephant.nl

Meer informatie

Op het online platform http://www.xtandit.nl/nobel/ kunt u meer lezen over deze overname.

Xtandit

Eva van der Meer

06-43362228

eva.van.der.meer@xtandit.nl


Marcommit PR
Jill Faro
035-5822730
jill@marcommit.nl