Tilburg, 11 december 2014 –  Xerox heeft dinsdagavond 9 december vol trots de Innovation Award 2014 in ontvangst genomen tijdens de Customer Engagement 2014. Xerox kreeg de prijs dankzij XICO, een tool waarmee klant en agent aan elkaar worden gematcht door middel van realtime analytics. Op basis van overeenkomstige eigenschappen kan de ideale combinatie tussen klant en agent worden gerealiseerd. De Xerox Interactive Callcenter Optimizer© methode is in samenwerking met het Xerox Research Centre en Red Brain Labs Technology ontwikkeld.

XICO werd door de jury bestempeld als meest innovatieve oplossing en onderscheidt zich door slim gebruik te maken van het interactieve intelligence platform. Leon van Adrichem, Director ICT- & Business Support bij Xerox: “Deze technologische innovatie is een belangrijke stap voorwaarts. De tool stelt ons in staat betere en gerichtere beslissingen te nemen. In plaats van de langst wachtende agent te koppelen aan de klant, wordt de agent die qua attitude en expertise het beste past bij de consument ingezet. XICO draagt hiermee bij aan een efficiënter, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening met als resultaat extra aandacht en toegevoegde waarde ten aanzien van de klantbeleving.”

Customer Engagement 2014
De jaarlijkse klantendag werd door Interactive Intelligence Benelux in samenwerking met partners KPN, Frontline en Newtel Essence georganiseerd en vond plaats in DeFabrique in Utrecht. Het gehele event stond in het teken van ‘Inspire your Customer’ en werd afgesloten met de prijsuitreiking van de Customer Experience Award en de Innovation Award, waar klanten zich voor konden nomineren.

Bijschrift bij afbeelding: Uitreiking Innovation Award 2014

xxx


Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

XEROX®, XEROX, DocuShare® en ConnectKeyTM zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.