Breukelen, 7 augustus 2015 – Xerox behaalt voor het zesde jaar op rij de toppositie in het wereldwijde Managed Print Services (MPS) marktrapport van analist en onderzoeksgroep Quocirca. Volgens het rapport heeft Xerox een breed en volwassen MPS-portfolio. Xerox heeft het vermogen om voortdurend haar dienstenaanbod te verbeteren met kantoor- en productieprinttechnologieën en Business Process Services (BPS) en toont haar leiderschap in de markt.

Met MPS helpt Xerox bedrijven hun printinfrastructuur te optimaliseren en de communicatie- en bedrijfsprocessen te stroomlijnen om zo de omzet te laten groeien, de kosten te verlagen en efficiënter te werken. Dankzij de MPS-oplossingen en –tools van Xerox kunnen bedrijven het printmanagement uitbesteden en daarmee de kosten tot wel 30 procent verlagen.

"Xerox is een gevestigde naam binnen de MPS-markt en bewijst dat opnieuw door voor het zesde jaar op rij als leider uit de bus te komen", aldus Louella Fernandes, Associate Director bij Quocirca. "Naast het continu sterke MPS-portfolio, herpositioneert Xerox zich tot een serviceorganisatie, de belangrijkste onderscheidende factor. Door een meer verticale marktaanpak - zoals we hebben gezien - zal Xerox' nieuwe afstemming per segment van cruciaal belang zijn voor het blijvende succes op dit gebied. Nu is het bedrijf goed gepositioneerd om een nog grotere zichtbaarheid te verkrijgen, omdat bedrijven steeds meer op zoek zijn naar MPS-diensten die ontworpen zijn rond businessprocessen.

"Het rapport, een onafhankelijke evaluatie van acht aanbieders, werpt ook licht op de belangrijkste MPS-factoren. Met de stijgende bezorgdheid over de veiligheid, heeft drie kwart (75%) van de ondervraagde organisaties aangegeven dat de noodzaak voor veilige printoplossingen een belangrijke of zeer belangrijke overweging is bij de MPS-besluitvorming. Daarnaast gaf meer dan zeven op de tien (72%) respondenten aan dat ze al een vorm van papierloze processen hebben en dat MPS de grote motor kan zijn bij de overgang van papier naar digitaal.

Herman Levert, Algemeen Directeur van Xerox Nederland: "Het effectief beheren en beveiligen van informatie, zowel op papier als digitaal, is voor elke organisatie een grote uitdaging. Quocirca's recente beoordeling van het MPS-landschap geeft aan dat organisaties het belang van dit proces beginnen in te zien en ons erkennen als partij met het vermogen om documenten te beveiligen en te integreren binnen een bestaande printomgeving door MPS-tools en -oplossingen in te zetten. Wij helpen kleine en grote bedrijven om meer controle over hun informatie te krijgen, terwijl tegelijkertijd zaken als productiviteit en veiligheid uit handen worden genomen. Hierdoor kunnen zij zich concentreren op wat het meest belangrijk is voor hun business."


-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. XMPie® en uDirect® zijn handelsmerken van XMPie, A Xerox Company. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.