Breukelen, 29 januari 2014 – Xerox heeft een resellerovereenkomst gesloten met Tripa BV te Vianen voor de verkoop van haar grafische grootformaatprinter, de Xerox IJP 2000. Met deze nieuwe, zeer snelle grootformaat inkjetprinter kunnen grafimediabedrijven in veel kortere tijd meer opdrachten afdrukken, zelfs als deze op het laatste moment worden aangeleverd.

Xerox legt, sinds de oprichting van de Xerox Graphic Resellers organisatie begin 2013, een sterke focus op de verkoop van haar oplossingen voor de grafische industrie via het indirecte kanaal. Door sterkere regionale zichtbaarheid is Xerox in staat haar marktaandeel te vergroten en zo groei te realiseren. De introductie van de Xerox IJP 2000 grootformaatprinter zorgt ervoor dat Xerox haar partnerkanaal kan uitbreiden met opnieuw een echte specialist op het gebied van grootformaat printen.

Henk Bleeker, Channel Business Manager Xerox Nederland: “Xerox ziet voor deze printer vooral veel kansen voor ‘indoor decoration’-toepassingen. Die markt is groot, groeit flink en geeft innovatieve drukkerijen en signbedrijven de kans om bijvoorbeeld voor winkelketens behalve de posters ook de banners en de wanddecoratie te verzorgen. En met de IJP 2000 kan dat sneller en tegen aantrekkelijker prijzen. Leon Arendsen, Directeur bij Tripa: “De resellerovereenkomst met Xerox is daarom voor ons een belangrijke stap vooruit. Nu wij gecertificeerd leverancier zijn voor Xerox grootformaatprinters kunnen wij onze klanten een nog completer aanbod bieden op het gebied van grootformaatoplossingen.”

Een belangrijke uitdaging bij het afdrukken op grootformaat is dat de productiesnelheid en daarmee de productiviteit laag is, waardoor opdrachten vaak minder winstgevend zijn. De Xerox IJP 2000 lost deze uitdaging op met een ononderbroken workflow en drukproces. “De Xerox IJP 2000 rekent af met de relatief lagere snelheid waar sommige grootformaatmachines nog steeds last van hebben. Dit biedt concurrentievoordeel voor onze signklanten”, aldus Arendsen.

“Klanten hebben behoefte aan snelle, directe lijnen met hun leveranciers. Het is voor ons dan ook van groot belang daarvoor de beste partners te selecteren”, aldus Bleeker. “Wij willen de juiste partners bereiken met behulp van een aantrekkelijke partnerpropositie voor producten, diensten en oplossingen, waarin de partner centraal staat. Zij zijn daardoor in staat toegevoegde waarde te bieden aan hun klanten.”

Bijschrift bij foto

Henk Bleeker, Xerox Nederland (links) en Leon Arendsen, Tripa BV

Over Tripa BV

Tripa is al ruim 25 jaar de totaalleverancier voor de print- & signindustrie in Nederland zijn. Tripa is meer dan een gewone leverancier en kwam in 2006 voort uit Multifoil, de specialist in hoogwaardige zelfklevende producten en kan dus bouwen op decennia aan ervaring en kennis. Met een eigen laboratorium volgt Tripa de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Tripa probeert zich als totaalleverancier voor print- & signbedrijven te onderscheiden door kennis en ervaring te delen op het moment dat het haar print- & signklanten het beste uitkomt. Bijvoorbeeld via haar Tripa Academy als praktijkgericht opleidingscentrum voor Tripa’s complete productprogramma waarbij veel focus wordt gelegd op hands-on trainingen. Kijk voor meer informatie op www.tripa.nl 

Over Xerox

Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.