Breukelen, 3 september 2010 – Xerox heeft een resellerovereenkomst gesloten met XA Graphic Solutions en Document Concepts voor de verkoop van zware productieoplossingen. Met de introductie van de Colour Press in juni ontstond vanuit Xerox de behoefte om het partnerkanaal voor de zwaardere productiemachines te vergroten. Xerox legt, sinds de oprichting van de Xerox European Channels Group begin dit jaar, een sterke focus op verkoop via het indirecte kanaal. Door sterkere regionale zichtbaarheid is het bedrijf in staat haar marktaandeel te vergroten en zo groei te realiseren.
 
“De klant heeft behoefte aan snelle, directe lijnen met haar leveranciers. Het is voor ons dan ook van groot belang de juiste partners te selecteren”, aldus Frank Flebus, Channel General Manager Xerox Nederland. “Wij willen de juiste partners bereiken met behulp van een aantrekkelijke partnerpropositie voor producten, diensten en oplossingen, waarin de partner centraal staat. Zij zijn daardoor weer in staat toegevoegde waarde te bieden aan hun klanten. XA Graphic Solutions en Document Concepts hebben zich reeds bewezen als betrouwbare resellers en wij zijn dan ook verheugd deze partners toe te voegen aan het rijtje exclusieve productiepartners zoals, Xtandit Production Solutions en Grafinex. Met vier partners zijn we in staat heel Nederland via het indirecte kanaal te bedienen.”

Martijn Jansen, directeur van XA Graphic Solutions: “De resellerovereenkomst met Xerox is voor ons een belangrijke stap vooruit. Nu wij gecertificeerd leverancier zijn van de zware Xerox productiesystemen, zoals productieprinters, digitale persen,
grootformaatsystemen en workflowsoftware, kunnen wij onze klanten een compleet aanbod bieden voor hun digitale drukwerk.”
 
Gilles van Lieshout, eigenaar van Document Concepts vult daarbij aan: “Door ook de zware productiesystemen van Xerox aan onze klanten te kunnen bieden, wordt onze professionaliteit bevestigd. Wij krijgen van Xerox het vertrouwen dat wij in staat zijn de New of Business of Printing strategie met de juiste producten aan onze klanten aan te bieden.”
 
-xxx-
 
Bijschrift bij foto 1: Martijn Jansen van XA Graphic Solutions
Bijschrift bij foto 2: Gilles van Lieshout (rechts) van Document Concepts en Frank Flebus van Xerox Nederland
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl