Tilburg, 30 juli 2014 − Xerox is gecertificeerd voor de Payment Cards Industry Data Security Standard (PCI DSS) voor de beveiliging en het beheer van betaalkaartgegevens. Hiermee voldoet Xerox aan de strikte criteria van PCI DSS: een internationale standaard die is opgesteld door creditcardmaatschappijen als MasterCard International, Visa International en American Express. Het programma heeft tot doel betaalkaartgegevens beter te beveiligen om het risico van fraude tot een minimum te beperken.

Leon van Adrichem, Director ICT & Business Support bij Xerox: “Na de certificering ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en ISO 27001 is er vanuit Technology en data security een groeiende vraag naar verbeterde beveiligingsprocessen, optimale informatieopslag en databeheersing. Met de PCI certificering wordt het hoogste informatie security niveau bereikt en geborgd binnen ons bedrijf.”

“Deze PCI DSS certificering is het bewijs dat Xerox voldoet aan de strenge eisen voor beveiliging en onderhoud van het systeem om het risico van fraude tot een minimum te beperken. Deze certificering garandeert onze opdrachtgevers een veilige en betrouwbare verwerking van betaalgegevens. We zijn erg trots op deze belangrijke certificering”, aldus Robèrt van Diem, Vice President CBPO Northern Europe bij Xerox.

Payment Card Industry Data Security Standard

De Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) is een wereldwijde informatie-beveiligingsnorm. De norm werd gecreëerd om creditcardfraude te voorkomen. De PCI DSS is in 2004 gezamenlijk opgericht door vier grote creditcardbedrijven: Visa, MasterCard, Discover en American Express. Wereldwijd zijn alle acceptanten die kaartgegevens versturen, verwerken of opslaan verplicht om de in de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) gedefinieerde veiligheidsrichtlijnen na te leven.

 

xxx

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.