Breukelen, 26 mei 2011 – Xerox Corporation (NYSE: XRX) heeft vandaag het Britse NewField IT, aanbieder van print consultancy en software oplossingen, overgenomen. Met deze overname breidt Xerox haar toonaangevende Managed Print Services (MPS) portfolio uit.
 
De consulting en software services van NewField IT helpen bedrijven MPS sneller te implementeren. Zo visualiseert de Asset DB™ software suite door middel van een plattegrond (vlekkenplan) hoe de aanwezige apparatuur, zoals printers en kopieerapparaten, binnen een kantoor worden gebruikt. Door de visuele kaart te combineren met een database van gebruikerspatronen zijn zowel het gebruik als de algehele printkosten, van kleine tot grote werkplekken, beter te monitoren en te beheren.
 
Door de diensten van NewField IT toe te voegen aan het bestaande MPS-aanbod, helpt Xerox haar klanten van iedere grootte, om sneller dan ooit tevoren kostenbesparingen en efficiencyvoordelen te realiseren.
 
“Asset DB van NewField IT is een gebruikersvriendelijke softwareoplossing die sommige MPS-implementaties tot vier keer versnelt. De oplossing versnelt dan ook de ROI van MPS, wat onze klanten in staat stelt de business te laten groeien door te investeren in andere onderdelen van hun business”, aldus Stephen Cronin, President, Global Document Outsourcing, Xerox Corporation. 
 
NewField IT zal opereren als een volle dochteronderneming van Xerox. Medeoprichters Robert Newry en James Duckenfield zullen gezamenlijk het bedrijf blijven leiden, waarbij Newry rechtstreeks rapporteert aan Cronin. De naam NewField IT zal worden behouden, net als het hoofdkantoor in Twickenham, Engeland en de Amerikaanse activiteiten in Philadelphia. De medewerkers zullen blijven opereren als onderdeel van NewField IT.
 
 “Als onafhankelijke unit kunnen we profiteren van Xerox’s wereldwijde aanwezigheid en hun gerespecteerde innovatie op het gebied van MPS om onze business en technologie naar een hoger niveau te tillen”, aldus Newry. “Er verandert niets in onze dienstverlening naar onze klanten toe. We blijven een integraal onderdeel van het MPS-aanbod dat wordt aangeboden via een aantal leveranciers in de markt. Ook zullen we onze zichtbaarheid in de markt behouden.”
 
Xerox is door Gartner, Inc. in het leiderskwadrant geplaatst in het 2010 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide[i], en wordt als leider erkend in IDC’s Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis2 en in IDC’s 2010 MPS MarketScape report3.  Xerox werd ook uitgeroepen tot Managed Print Services marktleider in Quocirca’s European Vendor report 2010: “MPS Comes of Age”.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 

1Gartner “Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide” by K. Weilerstein, et al. Sept. 22, 2010.
2IDC “Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis” Doc #224913, September 2010.
3IDC “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2010 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 222872, April 2010.