Breukelen, 26 september 2013 – Hoewel de Bring Your Own Device-trend voor veel organisaties en medewerkers een tweede natuur is geworden, geldt dat nog niet voor mobile print. Printleveranciers Canon, HP, Samsung Electronics en Xerox hebben daarom de Mopria Alliance gelanceerd. Deze wereldwijde non-profitorganisatie heeft als niet alleen als doel om mobile print vanaf smartphones, tablets en andere mobile devices te promoten, maar ook om het gebruik te vereenvoudigen en toegankelijker te maken. De Mopria Alliance brengt daarom de mobile-, software en printmarkt bij elkaar om zo een universele printstandaard te ontwikkelen.

De Mopria Alliance wil compatibiliteitsproblemen tussen verschillende printmerken oplossen en het downloaden van multiple printdrivers overbodig maken. De belangrijkste uitgangspunten van de Mopria Alliance op een rij:

  • Consumenten: kunnen vanaf hun mobile device printen zonder handmatig verbinding te hoeven maken met een printer of software te installeren. Zij kunnen rekenen op een prettige gebruikerservaring die altijd hetzelfde is voor verschillende devices en printers op kantoor, thuis en onderweg.
  • Mobile device-fabrikanten: hoeven zich niet langer aan te passen aan individuele printleveranciers om een mobile print-functionaliteit te ontwikkelen.
  • Printfabrikanten: kunnen printfunctionaliteiten leveren die altijd compatibel zijn met mobile devices, zonder constant opnieuw te moeten schakelen met verschillende mobile device-fabrikanten of service providers.
  • Applicatie ontwikkelaars: verhogen de waarde en productiviteit van hun mobiele applicaties door mobile print te integreren via gestandaardiseerde software.
  • Service providers: kunnen eenvoudig toegankelijke mobile print aanbieden en daarmee hun klanten extra waarde bieden.

Karl Dueland, vice-president Solutions Delivery Unit, Xerox: “De Mopria Alliance gaat over gebruiksgemak. Of mensen nu thuis, op kantoor of onderweg zijn, ze willen eenvoudig en veilig kunnen printen. De Alliance zorgt ervoor dat mensen de vrijheid hebben om te printen waar ze maar willen, vanaf elk apparaat. Zo makkelijk is het.”

Deelnemen aan de Mopria Alliance

De Mopria-standaarden zijn binnenkort beschikbaar en leden van de Alliance zullen deze standaarden in de komende maanden integreren in hun producten. Organisaties die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de Mopria Alliance kunnen contact opnemen via: www.mopria.org/membership

Over Xerox

Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.