Breukelen, 14 juli 2010 – Uit het recente IDG Global Solutions Wave Series onderzoek* blijkt dat internet de belangrijkste informatiebron is voor IT-beslissers. Een andere studie** laat zien dat beslissers in het MKB behoefte hebben aan een webgebaseerde beoordelingstool die op het gebied van printers en aanverwante diensten een aankoopadvies kan geven die aansluit op hun behoefte. Om tegemoet te komen aan deze vraag kondigt Xerox vandaag de beschikbaarheid aan van de online interactieve keuzegids.

De nieuwe interactieve webtool zorgt ervoor dat kopers snel en eenvoudig de meest geschikte printer of office oplossingen kunnen vinden. Het uiteindelijke advies is gebaseerd op de vijf belangrijkste eisen van de klant, namelijk kostenbesparing, productiviteit, kwaliteit, beheersing en impact op het milieu. Afhankelijk van het belang dat de beslisser hecht aan elk van deze criteria, toont de interactieve keuzegids het meest geschikte Xerox apparaat of service oplossing en de verwachte kostenbesparing over de gehele levensduur van het apparaat in vergelijking met soortgelijke printers. De koper kan vervolgens een keuze maken uit een lijst van Xerox resellers om de gekozen kantoorprinter en aanverwante diensten aan te schaffen.
 
“Tijd is kostbaar, ook voor minder grote bedrijven. Op het moment dat zij een printer willen aanschaffen willen zij snel en eenvoudig de meest geschikte oplossing vinden, tegen de beste prijs. De interactieve keuzegids speelt in op deze behoefte”, aldus Peter Held van Xerox Nederland.

De interactieve keuzegids wordt ook beschikbaar gesteld aan geselecteerde Xerox-resellers voor gebruik op hun eigen websites, zoals ACES Direct in Nederland. “Klanttevredenheid staat bij ons hoog op de agenda. Met deze tool zijn wij in staat klanten op een nieuwe manier te bedienen, waardoor zij in een kort tijdsbestek en in één oogopslag de juiste keuze voor een printoplossing kunnen maken”, licht Sven van Boxtel van ACES Direct toe. “De interactieve keuzegids is een best-in-class online tool en zal de manier waarop het MKB printers en aanverwante diensten aanschaft volledig veranderen.”

Beschikbaarheid
De interactieve keuzegids is beschikbaar in vier Europese landen (Nederland, Engeland, Frankrijk, en Italië) en is te vinden op www.xerox.nl/keuzegids.
 
-xxx-
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
--------------------------------
*The Media Mix in the Age of Search, IDG Global Solutions Wave Series, Wave 15, conducted in UK, France and Germany.
 
**Xerox proprietary research conducted by Campbell DeLong Resources Inc.
Bijschrift bij afbeelding: Screenshot interactieve keuzegids
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.