Breukelen, 23 december 2010 – Xerox is prominent aanwezig op de Grafische Vakbeurs in Gorinchem, die wordt gehouden van 1 tot en met 3 februari 2011. Dit jaar staat de beurs voor Xerox in het teken van cloud computing voor de grafische industrie.  Xerox toont, samen met haar softwarepartners, diverse SaaS- (Software as a Service) oplossingen waarmee wordt afgerekend met de gebruikelijke licentiestructuur. Grafimediabedrijven met een beperkt investeringsbudget kunnen hierdoor ook profiteren van de verschillende softwareoplossingen. 

Xerox presenteert op de beurs de volgende cloud-oplossingen:
  • CMI Colour Management: om kleurconsistentie en maximale kleurkwaliteit te realiseren biedt Xerox de ASPColourManagement.com oplossing van haar partner CMI uit Sprang-Capelle. CMI is er in geslaagd om een methode te ontwikkelen die uitblinkt in gebruiksgemak, snelheid en kwaliteit. Alle arbeidsintensieve stappen die nodig zijn voor een correcte meetdataverwerking zijn geprogrammeerd in een webgebaseerde workflow. Kleurmanagement kan hierdoor in slechts twee eenvoudige stappen worden uitgevoerd, namelijk het uploaden van meetdata en het downloaden van het correcte ICC-Profiel (met steunkleurbibliotheek). Dit profiel kan direct op de RIP gebruikt worden.
  • XMPie cross media: maakt het mogelijk om geavanceerde crossmedia handelingen uit te voeren in een gehoste omgeving, waardoor investeringen in zware servers, internetaansluitingen, moeilijke implementatietrajecten en onderhoudswerkzaamheden als updating en patching geen zorg meer zijn voor de grafische ondernemer. Het simpelweg uploaden van de juiste tabellen met data en grafische bestanden is voldoende om e-mail-marketing, SMS berichten en persoonlijke URL’s etc. te gebruiken in cross-mediale campagnes.
  • VoorWeb: een eenvoudig hanteerbare Web-to-Print oplossing die als 24/7 webwinkel voor grafische ondernemers gebruikt kan worden. Zonder dat de ondernemer hoeft te investeren in hardware, software, licenties, onderhoud en dergelijke. Klanten kunnen daarna documenten uploaden, eerder verzonden documenten bijbestellen en zelfs eenvoudige wijzigingen doorvoeren in eerder geplaatste documenten, zoals bijvoorbeeld visitekaartjes. Daarna wordt de printklare opdracht met de juiste parameters voor de prepress naar het grafische bedrijf verzonden voor productie. Uiteraard zijn er koppelingen met workflow-oplossingen en MIS-systemen mogelijk voor de correcte afhandeling.
  • Skyline: is eveneens een makkelijk hanteerbare Web-to-Print oplossing. Het verschil zit in de achterkant van het product waarbij direct een koppeling met de FreeFlow workflow gelegd wordt om volledige proces-automatisering te realiseren.
  • NxPublisher: een hosted Design-to-Print oplossing waarbij de aandacht gericht is op het ontwikkelen van nieuw printvolume. Als grafisch bedrijf kun je professioneel ontworpen Indesign templates online zetten op de gehoste website die door de eindgebruiker als basisontwerp dienen om zelf content aan toe te voegen. Op deze wijze hoeft de opdrachtgever niet meer iedere keer de ontwerpkosten te betalen en is er toch een directe link met het grafisch bedrijf. Vanuit de webbrowser kan ook gelijk het bestelproces als een Web-to-Print proces uitgevoerd worden.
 
Nederlandse beursprimeur
Xerox presenteert daarnaast voor het eerst op een Nederlandse beurs de Xerox Colour 1000 Pers en de Xerox Colour 550/560. De Colour 1000 Pers onderscheidt zich door de transparante toner waarmee innovatieve drukwerktoepassingen mogelijk zijn. De Xerox Colour 550/560 is uitermate geschikt voor grafimedia bedrijven die met een relatief lage investering in willen spelen op de vraag naar gepersonaliseerd en hoge kwaliteit drukwerk in kleine oplagen.
 
iPad
Bezoekers kunnen vanaf 10 januari via www.xeroxipadactie.nl een gratis toegangsbewijs voor de beurs aanvragen. Bij inschrijving via deze site maken bezoekers bovendien elke beursdag kans op het winnen van een iPad. Xerox is te vinden op standnummer 148 in het hart van de beurshal.
 
------------------------
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox®  en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox®  en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
--------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl