Breukelen, 7 juli 2014 - Xerox is door Gartner, Inc. in het leiderskwadrant geplaatst van het Finance en accounting (F&A) Business Process Outsourcing (BPO)  rapport van 2014.*

Volgens het rapport blinken kwadrant leiders uit in marktkennis en beschikken zij over een internationaal klantenbestand. Ze hebben een wereldwijd netwerk aan delivery centers  die verschillende talen ondersteunen. Ook zijn zij voorzien van een goede balans tussen transactional and high-end F&A delivery en een goed gecommuniceerd en innovatief dienstenaanbod.

Gartner’s Magic Kwadrant geeft visuele snapshots over de richting, volwassenheid en deelnemers in een markt. Gartner evalueert bedrijven op hun totaalvisie en expertise op het gebied van implementatie en uitvoering.

Xerox beheert voor meer dan 190 klanten het end-to-end bedrijfsproces op het gebied van finance, accounting en procurement. Met meer dan 7000 finance en accounting professionals ondersteunt Xerox klanten vanuit 19 BPO-centra verspreid over de hele wereld. Voor deze klanten voert Xerox 180.000 grootboekrekening afstemmingen uit. Daarnaast verwerken zij wereldwijd $421 miljard aan betalingen en houden zij de salarisadministratie bij voor meer dan 500.000 werknemers per jaar.

“We begrijpen de uitdagingen waar finance en procurement professionals vandaag de dag mee worden geconfronteerd”, zegt Mark Brennan, president van Xerox Finance, Accounting en Procurement Services . “Met onze diepgaande branche-ervaring in onder andere de gezondheidszorg, manufacturing, onderwijs en het bankwezen, helpen we klanten bij het vereenvoudigen van processen en verminderen we de risico’s door middel van onze flexibele financiële mogelijkheden. Op dit moment is Xerox bezig met de ontwikkeling van nieuwe diensten waarbij mogelijkheden worden gecreëerd voor nieuwe industrieën. Op deze manier voldoen we ook aan de behoeftes van onze groeiende klantengroep.”

----------------------

* Gartner “Magic Quadrant for Finance and Accounting BPO”, May 28, 2014, Cathy Tornbohm.

 

xxx-

Over het Magic Quadrant
Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan aan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen die leveranciers te kiezen met de hoogste ratings. De onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de mening van het onderzoeksinstituut en zijn geen statement. Gartner geeft geen garanties, expliciet of impliciet, betreffende deze research, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.