Breukelen, 12 november 2012 – Tijdens het Gartner Symposium/ ITxpo 2012 vorige week in Barcelona, kwam naar voren dat CIO’s en IT-managers de komende twee jaar de vier ballen van Cloud, Mobile, Social en Information in de lucht proberen te houden. Daarbij zijn zij nog altijd op zoek naar manieren om waarde toe te voegen aan hun business. Xerox legde tijdens het evenement de nadruk op hoe bedrijven managed print services (MPS) kunnen inzetten om de informatie uit papieren en elektronische bronnen nog slimmer te organiseren en deze beter toepasbaar te maken voor kenniswerkers op kantoor. Daarbij liet Xerox zien hoe de huidige document capture- en routingtechnologie in een bedrijfsproces als HR en Finance kan worden opgenomen om de toegang tot informatie verder te optimaliseren.
 
Andy Jones, director en general manager Large Enterprise Organisations bij Xerox Europe: “Door nieuwe technologie wordt informatie steeds makkelijker om te managen, waardoor we met MPS ook beter in staat zijn de productiviteit een boost te geven, kosten te verlagen en zelfs kunnen bijdragen aan een papierloos kantoor. De tijd dat MPS slechts werd ingezet om kosten te besparen is voorbij. Tegenwoordig zoeken CIO’s en IT-managers naar manieren om MPS in te passen in hun strategie om de business te laten groeien. Om dit te laten slagen, moeten printactiviteiten worden bekeken in de context van de volledige IT-omgeving en bedrijfsprocessen.”
 
Als wereldwijd marktleider op het gebied van MPS, werkt Xerox met bedrijven van verschillende grootte om het werk dat ze doen steeds verder te vereenvoudigen. Ook dit jaar plaatste Gartner, Inc. Xerox in het Leiders Quadrant van het Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide. Tijdens het symposium presenteerde Xerox ook:
 
  • Business Process Automation, hoe de capture en routing functionaliteiten op multifunctionele apparaten kunnen worden geïntegreerd in een bedrijfsproces als HR en Finance.
  • Xerox Mobile Print, de mobiele printoplossing van Xerox waarmee bezoekers tijdens het symposium de kans kregen om presentaties, agenda’s en andere documenten vanaf hun smartphones te printen en deze af te halen bij de kiosken die verspreid stonden over het evenementencomplex en bij nabijgelegen hotels.
  • CompleteView, een print-analysetool die data over de volledige printomgeving van een bedrijf verzamelt en presenteert, en managers daarmee waardevolle inzichten biedt voor het beheer van de huidige en toekomstige printomgeving.
  • Augmented reality, voor een real-time kijkje in de printomgeving van een gebruiker, waarmee de huidige kosten ervan inzichtelijk worden gemaakt. Bovendien wordt direct zichtbaar waar kostenbesparingen mogelijk waren.
  • Virtual Desktop Infrastructure, een volledige desktopoplossing die ontwikkeld is om het beheer van de desktop voor businessgebruikers te vereenvoudigen op ieder device.
 
-xxx-
 
Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl