Breukelen, 25 mei 2016 – De Raad van Bestuur van Xerox maakt bekend dat Ursula Burns aantreedt als bestuursvoorzitter van het Document Technology bedrijf, een van de twee onafhankelijke beursgenoteerde ondernemingen na de opsplitsing van Xerox. Burns blijft haar huidige functie als bestuursvoorzitter en CEO van Xerox vervullen totdat het separatieproces is voltooid.

In januari maakte Xerox de separatie in twee zelfstandig opererende bedrijven bekend. Enerzijds een Document Technology bedrijf, dat zich toelegt op documentmanagement en document outsourcing en anderzijds een Business Process Outsourcing (BPO) onderneming. De separatie is naar verwachting eind 2016 voltooid. Met een omzet van 11 miljard dollar over 2015 zal Document Technology wereldwijd marktleider zijn.

Ann Reese, lead independent director bij Xerox: “De diepgaande branche-expertise, het netwerk en de leiderschapskwaliteiten van Ursula zijn van grote waarde voor Document Technology en zorgen voor een soepele overgang naar een nieuw managementteam. Het nieuwe bedrijf wordt goed gepositioneerd om na de separatie haar wereldwijde marktleiderschap, strategische focus en innovatievermogen te blijven benutten. We zijn verheugd dat Ursula een cruciale bijdrage zal blijven leveren aan de realisatie hiervan.”

“Ik kijk ernaar uit om mijn functie als bestuursvoorzitter van Document Technology voort te zetten. Hetzelfde geldt voor mijn persoonlijke en beroepsmatige toewijding aan het succes van dit bedrijf”, aldus Burns. “Ik blijf gefocust en zal ervoor zorgen dat de twee bedrijven die na de splitsing van Xerox zelfstandig doorgaan, kunnen voortbouwen op onze rijke historie en inspringen op de door ons geïdentificeerde nieuwe kansen voor het creëren van waarde voor werknemers, klanten en aandeelhouders.”

“Onze zoektocht naar leiderschap is in volle gang. We beschikken over een uiterst sterke pool van intern talent en externe kandidaten voor het versterken van onze managementteams”, aldus Burns. “We hebben forse vooruitgang geboekt met het creëren van twee sterke bedrijven. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat beide bedrijven dankzij onze beslissing een succesvolle toekomst tegemoet gaan.”

Document Technology

Document Technology gaat de markt aanvoeren met hoogwaardige technologie, oplossingen en innovaties die het documentbeheer optimaliseren in een steeds meer digitale wereld. De sterke winstgevendheid en generatie van vrije cashflow van het bedrijf zullen zorgen voor aanzienlijke kapitaalrendementen en de mogelijkheid bieden om gericht te investeren in aantrekkelijke groeigebieden.

BPO

Als marktleider zal BPO bedrijven en overheidsinstellingen helpen met het beheer van grootschalige en transactie-intensieve processen rond patiënten, forenzen, reizigers, burgers en werknemers. BPO boekte over 2015 een omzet van circa 7 miljard dollar in 2015, waarvan meer dan 90 procent herhalingsomzet. BPO richt zich op aantrekkelijke groeimarkten, zoals de transportwereld, gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening en de overheidssector.

 

-xxx-

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgedeeld in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen, een business proces outsourcing bedrijf en een document technology bedrijf. Xerox verwacht de separatie eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox® en Xerox zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.