Breukelen, 11 april 2013 – Xerox heeft Kathryn Mikells (47) aangesteld als chief financial officer (CFO) en als een van de executive vice presidents van de organisatie. Mikells, op dit moment werkzaam als CFO bij beveiligingsspecialist The ADT Corporation, treedt 2 mei aanstaande in dienst.

“Kathryn neemt een enorme hoeveelheid ervaring op het gebied van financieel management mee naar Xerox en ze combineert dit met wereldwijd zakelijk inzicht in services en technologie”, aldus Ursula Burns, CEO van Xerox. “Haar bewezen succes in het ombuigen van complexe bedrijfsmodellen vult ons managementteam perfect aan en ondersteunt ons bij het verder uitbouwen van onze groei op het gebied van services.”

Als CFO van The ADT Corporation, waar zij in april 2012 in dienst trad, bood Mikells ondersteuning bij de succesvolle overgang van ADT tot een zelfstandige beursgenoteerde onderneming na de afsplitsing van Tyco, leverancier van brandbeveiligings- en veiligheidsoplossingen. Daarvoor bekleedde Mikells verschillende financiële executive- en managementfuncties bij Nalco, UAL Corporation, GE Capital, Houshold International en CIBC.

“Meer dan de helft van de omzet van Xerox komt voort uit services, wat maakt dat het wereldwijde groeipotentieel van Xerox op dat gebied net zo indrukwekkend is als de reputatie van het merk en de innovatie”, aldus Kathryn Mikells. “Xerox is goed op weg met haar strategie om duurzame waarde te bieden aan al haar stakeholders. Ik beschouw het dan ook als een voorrecht om deel uit te maken van zo’n organisatie en bij te kunnen dragen aan het toekomstige succes van Xerox.”


-xxx-


Bijschrift bij afbeelding

Kathryn Mikells, Chief Financial Officer Xerox Corporation

Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.

Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.