Breukelen, 15 januari 2014 – Xerox heeft de Belgische Jo Van Onsem benoemd tot president van de Xerox International Transportation and Government Group (ITG), onderdeel van de services-tak van het concern en actief op het gebied van declaratieverwerking, toltransacties, parkeertechnologieën en fleetmanagement. Hij zal in deze functie richting geven aan de strategie en dagelijkse bedrijfsvoering van Xerox ITG.

Van Onsem was eerder werkzaam bij de Xerox Technology Group, waar hij zijn carrière in 1987 begon als verkoper in België. Hij vervulde daarna diverse functies, waaronder sales, marketing, operationeel management en algemeen directeur. Van Onsem was sinds januari 2011 algemeen directeur en president van Xerox Duitsland. Daarvoor was hij algemeen directeur van de Benelux-regio, nadat hij een tijd algemeen directeur was van Xerox Nederland. In 2005 was Van Onsem algemeen directeur van Global Document Outsourcing (voorheen Xerox Global Services). Hij is momenteel ook voorzitter van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Duitsland.

Van Onsem rapporteert aan David Amoriell, vice president en COO Transportation and Goverment bij Xerox Services. Amoriell: “Jo beschikt over een geweldige leiderschapsstijl, expertise en internationale ervaring. Doordat hij al vele jaren bij ons werkt, weet Jo precies waar het Xerox-merk voor staat. Hierdoor draagt hij niet alleen bij aan de groei van de ITG business, maar ook aan het helpen van Xerox-klanten wereldwijd.”

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.