Breukelen, 8 januari 2016 – Xerox is benoemd tot absolute leider in de IDC MarketScape: Western Europe Managed Workflow Services Hardcopy 2015 Vendor Assessment1. Deze bekendmaking volgt kort na de recente positionering van Xerox als marktleider voor de Amerikaanse markt. Het nieuwe rapport van IDC voor West-Europa richt zich op de markt voor Managed Workflow Services (MWS). Het analistenbureau definieert MWS als een reeks van diensten voor het automatiseren en optimaliseren van verticale en horizontale documentintensieve workflow- en bedrijfsprocessen.

De Workflow Automation-oplossingen van Xerox helpen organisaties met het voorkomen van knelpunten en inefficiëntie op het gebied van documentbeheer. Xerox breidt haar aanbod van functie- en branchespecifieke oplossingen voortdurend uit. Recentelijk introduceerde zij nog Workflow Automation-oplossingen voor verzekeraars en HR-afdelingen. Daarnaast zorgen nieuwe versies van  Xerox Digital Alternatives en Xerox DocuShare voor verbeterde efficiëntie door het automatiseren van de documentverwerking. Hierdoor worden tijdrovende handmatige processen zoals het delen, annoteren, opslaan en beveiligen van documenten en data sterk vereenvoudigd.

Volgens het rapport is Xerox de enige leverancier met een speciale business unit voor oplossingen en diensten op het gebied van workflow automatisering. De in 2014 opgerichte business unit Workflow Automation Services werkt samen met de business process outsourcing (BPO)-organisatie van Xerox en haar document outsourcing teams (waaronder managed print en document services en centrale printservices).

“Managed Workflow Services bieden bedrijven voordelen die veel verder gaan dan kostenbesparingen en het terugdringen van het printen”, zegt Herman Levert, Algemeen Directeur, Xerox Nederland. “De automatisering van procesintensieve workflows verhoogt de productiviteit van het personeel, verbetert de document- en informatiebeveiliging en draagt bij aan de realisatie van duurzaamheidsdoelstellingen.”

Het rapport benoemt de volgende sterke punten van Xerox:

  • Een compleet dienstenaanbod van Managed Print Services tot workflow automatisering en BPO. Hiertoe behoren ook professionele adviesdiensten met mogelijkheden aan integrale uitbesteding.
  • Diensten die worden ondersteund door een uitgebreid portfolio van hardware, software en andere oplossingen.
  • Consistente ondersteuning voor internationale en wereldwijd operationele ondernemingen. Het afgelopen jaar heeft Xerox het bewijs geleverd om wereldwijd deze dienstverlening te kunnen verzorgen.
  • De ontwikkeling van tools en omzetverhogende oplossingen voor partners die het MKB bedienen.

-XXX-

1IDC MarketScape: Western Europe Managed Workflow Services Hardcopy 2015 Vendor Assessment (IDC #EMEA40662015). 20 december 2015.

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® en iGen® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.