Breukelen, 17 mei 2013 – Xerox heeft wederom de toppositie bereikt op het gebied van wereldwijde managed print services (MPS). Dat blijkt uit de jaarlijkse evaluatie van de MPS-markt door onderzoeksbureau Quocirca. In haar rapport verklaart de analist het behoud van de leidende positie van Xerox in deze competitieve markt door de continue uitbreiding en investering van het bedrijf in haar brede en consistente MPS-portfolio.

“Xerox blinkt uit in haar brede aanbod van enterprise-brede oplossingen voor kantoor-, mobiele, productie-, en commerciële offsite omgevingen”, aldus Louella Fernandes, analist bij Quocirca. “Xerox weet de markt continu onderscheid te bieden door te investeren in nieuwe rapportagetools en assessmentmogelijkheden die klanten helpen bij voorspellende analyses. Hiermee kunnen zij niet alleen hun printomgevingen verder optimaliseren, maar ook beter gebruikmaken van data om kosten te besparen en hun productiviteit te verbeteren.”

Het Quocirca-rapport, dat een onafhankelijke evaluatie biedt van leveranciers, beschrijft een volwassen markt die voor meer dan de helft aan bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers en 41 procent aan middensegment organisaties bestaat, die al meer dan drie jaar gebruik maken van MPS. Het rapport laat zien dat een groot deel van de markt alweer toe is aan een tweede of zelfs derde MPS-contract en daarom op zoek is naar nieuwe MPS-innovaties, die bij voorkeur ontwikkeld worden in nauwe samenwerking met een leverancier. Quocirca onderstreept daarbij de langdurig sterke positie en uitgebreide ervaring van Xerox op het gebied van MPS en prijst de manier waarop Xerox een flexibel en uitgebreid aanbod heeft ontwikkeld waarmee continu wordt ingespeeld op de veranderende wensen uit de markt.

“We voegen bij Xerox steeds meer waarde toe aan MPS door klanten nieuwe services en oplossingen te bieden waarmee ze toegang krijgen tot data en content”, vertelt Mike Fledman, senior vice president Xerox Global Document Outsourcing en Managed Print Services. “We leggen de lat steeds hoger door dat wat we leren van bestaande printomgevingen in te bouwen in strategieën voor content management en business process automatisering. Zo profiteren klanten altijd van onze aanpak om slimmer te werken en de ROI te versnellen.”

Als marktleider op het gebied van MPS, werkt Xerox, gedreven door zowel technologie als dienstverlening, wereldwijd met bedrijven in alle soorten en maten bij het vereenvoudigen van hun werk. Medewerkers zijn daardoor minder tijd kwijt aan bijzaken als het managen van documenten en kunnen zich veel beter richten op hun kerntaken. Xerox integreert MPS in de IT-infrastructuur om informatie slimmer te organiseren, van papieren tot elektronische databronnen.

In aanvulling op de erkenning van Quocirca, bereikte Xerox al een toppositie in alle belangrijke analistenrapporten over MPS in 2012, waaronder die van Gartner, IDC en Forrester.

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.