Woerden, 11 maart 2013 - Tijdens een ontmoeting bij een gemeenschappelijke klant leerden Xtandit en TARQ Information Technology elkaar kennen. Beide partijen zagen direct de aantrekkelijke kanten van een partnership, welke na een gedegen voorbereiding effectief is geworden. 'Bij Xtandit vult TARQ het stuk van het documentproces aan dat nog niet in huis was: de documentcreatie op de werkplek. ' vertelt Bob Bron, algemeen directeur van Xtandit. 'Wij zochten een partner die ons gedachtengoed deelt', aldus TARQ directeur Peter Verboven, ' Xtandit heeft specialistische oplossingen die innovatief omgaan met het documentproces.' Door de samenwerking kunnen beide partners nu volledige ontzorging, borging en outsourcing op het gebied van de IT, infrastructuur, printers en documentprocessen aanbieden. Volgens Xtandit is dit een propositie die uniek is in Nederland.

Managed Print Services nu compleet verhaal.

Steeds meer organisaties besteden het beheer en onderhoud van het printerpark en documentprocessen uit aan externe partijen die daar Managed Print Services voor aanbieden. Op dit gebied speelt Xtandit een voortrekkersrol. Managed Print Services worden gekwalificeerd volgens een model dat is opgesteld door Photizo, een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau voor de Imaging sector. Nu Xtandit samenwerkt met TARQ promoveert het in dit Photizo model van fase drie naar de laatste, vierde fase. 'In deze laatste fase gaat het om  IT- (ITO) en Business Proces Outsourcing (BPO) kunnen aanbieden’, vertelt Edwin Jongsma, commercieel directeur van Xtandit,’ dat betekent dat je niet alleen printerparken kan beheren, maar ook software applicaties, netwerken en alle IP geconnecteerde devices in zo'n netwerk. Bovendien moet je in staat zijn om klanten te helpen om complexe business processen  te optimaliseren. Nu zijn we in staat om bij een aanvraag voor Managed Print Services vanaf de assessment fase tot aan de implementatie of migratie dergelijke zaken mee te wegen in onze analyse en aanbevelingen. Met de unieke backup en calamiteiten uitwijkservices van TARQ is de cirkel rond op het gebied van documentbeveiliging. De samenwerking verdiept onze advisering en versterkt zo onze positie.'

Naadloze aansluiting op elkaars diensten.

Voor TARQ voegt de samenwerking met Xtandit net dat ontbrekende stukje toe aan het dienstenpakket. Als Cloud IT leverancier kon er tot nu toe geadviseerd en gewerkt worden tot aan de printerpoort. 'Het voordeel van Xtandit is dat zij veel know-how op het fysieke en digitale pad van documenten hebben', vertelt Peter Verboven, 'het a-viertje dat als pdf-je bij ons door het computersysteem heen gaat, wordt door documentproces softwareoplossingen van Xtandit verrijkt . Dat sluit naadloos op elkaar aan. Door de samenwerking kunnen we nu de hele keten bedienen. We vinden veel van onze eigen kenmerken terug als de klant staat centraal, flexibiliteit, dicht op de bal en een service verlening van hoog niveau gecombineerd met ontzorging van de klant. Door de samenwerking komen we sneller aan tafel bij mensen die net als wij over IT en printprocessen denken. Door met Xtandit samen te werken halen we expertise in huis die we nog niet hadden. We zochten een partner met veel kennis van print- en documentprocessen. Xtandit is die partner.'

Over Xtandit

Xtandit is de grootste onafhankelijke Xerox partner in Europa. In 20 jaar heeft Xtandit zich ontwikkeld van leverancier van kopieermachines, tot business partner, gespecialiseerd in het optimaliseren van documentprocessen, en het beheren van een breed scala aan printomgevingen. Xtandit is in 2010 en in 2011 uitgeroepen tot Xerox Partner of the Year, en in 2012 tot Managed Print Services (MPS) Partner of the Year. Het hoofdkantoor van Xtandit is gevestigd in Woerden, met daarnaast vestigingen in Capelle a/d IJssel en Amsterdam. Voor meer informatie zie www.xtandit.nl.

Over TARQ Information Technology

Vanuit eigen datacenters in Zoetermeer en Amsterdam levert IT Cloud aanbieder TARQ een breed scala aan IT diensten: managed desktop, backup en uitwijkservices. Wat het 'nieuwe werken' betreft maakt het bedrijf al ruim zes jaar naam met het concept 'de Werkende Werkplek ® '. Met deze desktop outsourcing beschikken de werknemers van de opdrachtgever altijd en overal over de eigen IT werkomgeving op pc, mobiel of tablet. Meer informatie vindt u op www.tarq.nl.