Breukelen, 3 april 2012 – Van kleine bedrijven tot grote internationals, ze krijgen allemaal te maken met dezelfde uitdagingen: nieuwe klanten binnenhalen en hun productiviteit vergroten. Xerox lanceert daarom vandaag een nieuwe A4 multifunctionele kleurenprinter die zich in elke kantooromgeving thuis voelt, inclusief op het bureau. Al direct na de introductie van de A3 ColorQube in 2009 kwam de vraag naar een A4-model en die vraag nam met het succes van de A3 ColorQube steeds verder toe. De nieuwe Xerox ColorQube 8700/8900 biedt dezelfde functionaliteit en alle voordelen van het A3-model, wat de A4-printer zowel vanuit IT-standpunt, als vanuit de gebruiker erg gebruiksvriendelijk maakt.
 
Vaste inkt
De ColorQube 8700/8900 maakt gebruik van de vaste inkt-technologie – een cartridgeloze, wasco-achtige stick – waarmee afdrukken van hoge kwaliteit kunnen worden gemaakt, om bijvoorbeeld salesbrochures, flyers en presentaties te maken. De ColorQube is geschikt voor een grote verscheidenheid aan media en papier, waaronder gerecycled papier.
 
Hybride prijsmodel
Gebruikers van de ColorQube besparen kosten door het hybride kleuren-prijsmodel, waarmee alleen betaald wordt voor de hoeveelheid kleur op een pagina. Dit scheelt aanzienlijk wanneer slechts een klein beetje kleur wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij het printen van een bedrijfslogo of briefhoofd. Een per ongeluk meegeprinte hyperlink wordt dus niet bestraft met een dure kleurentik.
 
Duurzaamheid, functionaliteit en security
Wie met de ColorQube kosten bespaart op A4-kleurenprints, levert niet automatisch in op duurzaamheid, functionaliteit en beveiliging. De ColorQube 8700/8900 biedt namelijk de volgende mogelijkheden:
  • Energiebesparing met de ‘Intelligent Ready’ functionaliteit, die er voor zorgt dat de printer tijdens downtime overschakelt op laag stroomverbruik. Vergeleken met multifunctionele laserprinters in dezelfde categorie, produceert de ColorQube bovendien tot 90 procent minder afval en gebruikt 17 procent minder lifecycle energie.
  • Een 7-inch aanraakscherm maakt het makkelijk om verschillende opdrachten te programmeren, waaronder printen, scannen en het verzenden en organiseren van documenten.
  • Geïntegreerde beveiligingsopties, waaronder image overwrite en encryptie, beschermen de harde schijf, het netwerk en documenten tegen bedreigingen van buitenaf.
 
Beschikbaarheid
De nieuwe multifunctionele A4-kleurenprinter is beschikbaar in twee modellen, de ColorQube 8700 en de ColorQube 8900. De ColorQube 8700 is het ‘toner-out’ model, waarbij de gebruiker zelf zorgt voor alle supplies. De ColorQube 8900 wordt aangeboden als onderdeel van Xerox Managed Print Services, waardoor naast besparingen op energie en milieu tot 30 procent op printkosten kan worden bespaard. Beide machines kunnen worden uitgerust met extra papierladen, finishing, analoge fax, foreign device interface en paslezers.
 
De Xerox ColorQube 8700/8900 is per direct beschikbaar via de Xerox verkoopkanalen.
 
-xxx-
 
Bijschrift bij afbeeldingen
1. 90 procent minder afval door vaste inkt
2. De voordelen van de Xerox ColorQube 8700/8900 in beeld
3. De Xerox ColorQube 8700
 
Over Xerox Corporation
Xerox Corporation is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl