Breukelen, 14 december 2016 – Xerox stelt Herve Tessler aan als president International Operations bij Xerox. Op dit moment is Tessler nog president van Corporate Operations. In januari 2017, na de voltooiing van de separatie, start Tessler met zijn nieuwe functie.

Functie
Tessler zal het brede scala van innovatieve diensten en technologie van Xerox naar huidige en nieuwe klanten en partners brengen en invulling geven aan de internationale bedrijfsstrategie van Xerox. Teams van International Operations, uit meer dan 150 landen, vallen onder zijn leiding.

Ervaring
Tessler beschikt over 29 jaar ervaring op het gebied van management, sales en marketing, business development en internationaal zakendoen. Hij heeft operationele modellen getransformeerd en winstgevende omzetbronnen voor Xerox gecreëerd. Momenteel is hij verantwoordelijk voor zakelijke kernfuncties, zoals R&D, informatiebeheer, wereldwijd management, wereldwijde accounts, marketing en communicatie en arbo- en milieu-initiatieven.

Tessler was eerder actief als president van Developing Markets Operations (DMO) van Xerox. Zijn focus lag daarbij op het identificeren en benutten van groeikansen in opkomende markten wereldwijd. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties. Zo was hij actief als Head Operations voor Midden- en Oost-Europa, Israël en Turkije, bestuursvoorzitter van een aan Xerox gelieerd bedrijf in Brazilië en Chief Operating Officer (COO) van Xerox DMO Regions West, dat Latijns-Amerika en de Caraïben beslaat. Tessler behaalde een mastergraad in rechten aan de Panthéon-Assas-universiteit in Parijs. Tevens is hij bestuurslid van ‘A Better Chance’, een non-profitorganisatie die talentvolle en gemotiveerde gekleurde studenten werft en toegang biedt tot diverse carrièremogelijkheden op het gebied van onderwijs en management.

“We hanteren een gedurfde en vooruitstrevende visie ten aanzien van de internationale aanwezigheid van Xerox”, aldus Tessler. “We gaan een beroep doen op de innovatiekracht van Xerox, processen vereenvoudigen en onze teams in staat stellen om klanten en partners snel en efficiënt te bedienen.”

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® en iGen® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.