Breukelen, 31 augustus 2010 – Na de introductie vorig jaar, draaien de ColorQube printers nu op volle toeren. Zowel bij grote als bij kleine organisaties worden de voordelen van de milieuvriendelijke printer met vaste inkt ervaren. Zo installeerde Xerox 32 ColorQubes bij Ordina en schafte Acaleph de printer aan via Document House Limburg. De printer blijkt niet alleen uitstekend binnen het MVO-beleid van bedrijven te passen, ook de kostenbesparingen zijn welkom in het huidige economische klimaat. Met het ColorQube prijsmodel betalen bedrijven namelijk voor de hoeveelheid kleur op een pagina en wordt afgerekend met de huidige ‘one size fits all’ berekeningen.
 
Duurzaamheid en security
Ordina verving recentelijk in één keer 70 machines door 32 ColorQubes. Belangrijkste argumenten om over te stappen op de machines met vaste inkt technologie zijn voor Ordina de te verwachten kostenbesparingen en de verminderde belasting op het milieu. Sebastiaan Rooskens, Directeur Vastgoed en Inkoop bij Ordina: “Ordina geeft veel aandacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De aanschaf van de ColorQubes sluit naadloos aan op onze doelstellingen voor duurzaamheid. Bovendien kunnen we door het wachtwoordgebruik en het IPsec-protocol voor beveiligd printen blijven voldoen aan de strenge eisen die onze klanten stellen aan beveiliging van documenten.”
 
Kostenbesparing en afvalreductie
Ook kleinere organisaties kiezen voor de ColorQube, zoals Acaleph Opleiding, Training en Adviezen, een bedrijf met 23 medewerkers. “Naast onze keuze om al onze documenten en archieven te digitaliseren met Xerox en ScanFlowStore, hebben we onze afgeschreven machines vervangen door de ColorQube”, vertelt directeur Wil Nijsten. “De printer sprong er qua kwaliteit, snelheid en het revolutionaire drietellertiksysteem direct uit. Met de ColorQube betalen we alleen voor de kleur die wij daadwerkelijk printen. Daarnaast betalen we maar de helft van de prijs voor een document met een gemiddelde kleurdekking. Hierdoor besparen we enorm op de kosten. Bovendien is de machine door het gebruik van de nieuwe printkop en vaste inkt erg milieuvriendelijk, waardoor we als bedrijf ook bewuster zijn gaan nadenken over afvalreductie en papiergebruik.”
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie. 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.  
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
Volg ons ook op Twitter: http://www.twitter.com/xeroxnederland